2013 m. rugsėjo 17 d., antradienis

Oxford Art Online duomenų bazė (NEBETURIME PRIEGOS)

NUO 2015.07.01 PRIE ŠIOS DUOMENŲ BAZĖS PRIEIGOS NEBETURIME!

Prie kokių duomenų bazių galite prisijungti, žiūrėkite čia >  http://www.dizainokolegija.lt/lt/studentams/biblioteka/duomenu-bazes 

____________________________________________________________________

Kaip ir žadėjome asmeniniuose laiškuose, šią savaitę skelbiame informaciją apie VDK prenumeruojamas duomenų bazes, jų išskirtinumus ir paieškos principus.

Taigi, kviečiame susipažinti su Oxford Art Online duomenų baze. Iš VDK kompiuterių ir savo asmeninių kompiuterių Kolegijos patalpose prie duomenų bazės prisijungsite tiesiog paspaudę ŠIĄ NUORODĄ. Iš namų ar kitos vietos prisijungsite su kodu, kurį jums suteiks Bibliotekos darbuotojos (kreiptis elektroniniu paštu biblioteka@dizainokolegija.lt). 

Oxford Art Online - jums suteikia prieigą prie autoritetingiausių, originaliausių ir lengvai surandamų elektroninių meno informacijos šaltinių. Šioje duomenų bazėje galite naudotis keliais rinkiniais:
  • Grove Art Online (mokslinė elektroninė meno enciklopedija. Joje: straipsniai, bibliografijos tolimesnei paieškai, tūkstančiai vaizdų. Tai nuolat pildoma ir auganti virtuali enciklopedija);
  • Encyclopedia of Aesthetics (daugiau nei 600 straipsnių, istorijų ir diskusijų įvairiomis meno temomis, kurias parengė meno istorikai, filosofai bei teoretikai);
Labai rekomenduojame peržiūrėti interaktyvų Oxford Art Online duomenų bazės turą -  Start the tour. O taip pat dalinamės parengta prezentacija:















© VDK biblioteka. Prezentaciją parengė VDK bibliotekos vedėja Dalia Jonikienė
Duomenų bazės ir kiti naudingi šaltiniai VDK Bibliotekos tinklaraštyje:
  1. Atviros prieigos duomenų bazės ir skaitmeninės bibliotekos;
  2. Čikagos istorijos muziejaus Kostiumo ir tekstilės skaitmeninė biblioteka;
  3. Voguepedia;
  4. Medinė architektūra Lietuvoje;
  5. Berg Fashion Library duomenų bazė;
  6. Design Directory;
  7. Academic Earth ir interaktyvios online paskaitos;
  8. MRU elektroninių knygų portalas;
  9. EBSCO Publishing duomenų bazė

Norime atkreipti dėmesį, kad slaptažodžiai suteikiami TIK asmeniniam naudojimui, rastą informaciją galima naudoti TIK mokslo, mokymosi ar savišvietos tikslams. Negalima perduoti slaptažodžio kitam asmeniui, sistemingai kopijuoti visų žurnalo numerių ar labai didelių informacijos kiekių, rastą informaciją negalima naudoti komerciniais tikslais ar ją skelbti kituose leidiniuose ir informacijos šaltiniuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą