2013 m. kovo 5 d., antradienis

Čikagos istorijos muziejaus Kostiumo ir tekstilės skaitmeninė biblioteka

© Chicago History Museum

Šį kartą kviečiame apsilankyti Čikagos istorijos muziejaus Kostiumo ir tekstilės skaitmeninėje bibliotekoje! Skaitmeninėje bibliotekoje - daugiau nei 50,000 skaitmenintų kostiumų, aprangos detalių, eskizų ir kitų objektų su išsamiais aprašymais. Kolekcijoje atspindėti kūriniai nuo XVIII amžiaus vidurio iki šių dienų ir tai antra pagal dydį kostiumo, aprangos ir tekstilės skaitmeninė biblioteka pasaulyje!

Šioje skaitmeninėje bibliotekoje galima ieškoti pagal raktinius žodžius ar siūlomas kategorijas, o išsirinkus norimą objektą galima parsisiųsti jo vaizdą, pasididinti ir prisiartinti. Beje kostiumai ir kiti objektai yra fotografuoti iš visų pusių, todėl juos galima nuodugniai apžiūrėti. Dar vienas svarbus aspektas - nuotraukos yra plačiai aprašytos: autorius, naudota medžiaga, kostiumo dėvėjimo istorija, kontekstas ir taip toliau. Taip pat yra ir filmuotų vaizdų specialia technologija. Svarbiausia, jog ši skaitmeninė biblioteka yra atvira visiems, o naudojant vaizdus ir kitą informaciją galima pasitikėti - tai autentiška, tikra ir patikima informacija. Kilus klausimams - drąsiai kreipkitės ar rašykite komentaruose, padėsime iškilus klausimams dėl skaitmeninės bibliotekos naudojimo ar paieškos :)

Norime atkreipti dėmesį, kad rastą informaciją galima naudoti TIK mokslo, mokymosi ar savišvietos tikslams. Negalima sistemingai kopijuoti labai didelių informacijos kiekių, rastą informaciją negalima naudoti komerciniais tikslais ar ją skelbti kituose leidiniuose ir informacijos šaltiniuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą