2013 m. kovo 25 d., pirmadienis

Atviros prieigos duomenų bazės ir skaitmeninės bibliotekos

Įsibėgėjant naujai savaitei rekomenduojame jums keletą atviros prieigos duomenų bazių ir skaitmeninių bibliotekų, kurios yra pakankamai išsamios ir lengvai naudojamos. Atviros prieigos duomenų bazėmis ir skaitmeninėmis bibliotekomis - galite naudotis visi, nesvarbu ar bibliotekoje ar nuotoliniu būdu, tam jokių slaptažodžių nereikia :) Tiesa, prie kai kurių duomenų bazių ar skaitmeninių bibliotekų reikės prisijungti naudojant savo asmeninį elektroninį paštą ir sugalvotą slaptažodį. 

Taigi, pristatome jums Central and Eastern Europe Online Library (CEEOL). Tai virtuali biblioteka, kuria gali naudotis visi besidomintieji humanitariniais mokslais. Joje pateikiami straipsniai humanitarinių ir socialinių mokslų temomis. 

© CEEOL

Journal of Aesthetics and Culture - atvira prieiga prie elektroninės žurnalo versijos. 


© Journal of Aesthetics and Culture

Atvirosios prieigos knygų katalogas, kuriame pateikiamos visatekstės elektroninės knygos įvairių mokslų klausimais - Directory of Open Access Books (DOAB).

© doab

Directory of Open Access Journals (DOAJ) - Atvirosios prieigos žurnalų katalogas, kuriame pateikiami visateksčiai moksliniai referuojami žurnalai įvairių mokslų klausimais.

© DOAJ

VifaNord - tai virtuali biblioteka, kurioje pateikiama informacija apie Baltijos šalių, Skandinavijos ir Suomijos kultūrą ir lyginamąsias studijas. Čia galima rasti elektroninių knygų anglų, vokiečių, suomių, švedų, estų ir kitomis kalbomis, viso teksto straipsnių, mokslinių projektų, konferencijų medžiagos, bibliografinių šaltinių aprašų, skelbimų apie suvažiavimus, renginius ir kitas naujienas.

© VifaNord
Norime atkreipti dėmesį rastą informaciją galima naudoti TIK mokslo, mokymosi ar savišvietos tikslams. Negalima sistemingai kopijuoti visų žurnalo numerių ar labai didelių informacijos kiekių, rastą informaciją negalima naudoti komerciniais tikslais ar ją skelbti kituose leidiniuose ir informacijos šaltiniuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą