2013 m. kovo 1 d., penktadienis

Nauji leidiniai jau čia!

Bibliotekos fondas vėl pasipildė naujais leidiniais! Pristatome jums 5 leidinius:

1. Feel and think: a new era of Tokyo fashion / Y. Takagi, H. Narumi, M. Nishitani, M. Hori, 2011. Leidinyje apžvelgiama japonų mada per paskutiniuosius 30 metų, apibūdinama šiuolaikinė japonų mada, jos pristatymas ir vietos tradicijos, Tokyo mados nepriklausomybė ir struktūra bei interviu su 10 skirtingų Japonijos dizainerių. Leidinys gausiai iliustruotas. 


2. My green city: back to nature with attitude and style / R. Klanten, S. Ehmann, K. Bolhofer, 2011. Knyga atskleidžia įvairių dizainerių, aktyvistų ir architektų darbus, kurių tikslas - sugrąžinti gamtą į didmiesčius. Pristatoma projektai iš viso pasaulio - žemdirbystė ir sodininkystė mieste, architectūrinės vizijos ir kitos inovatyvios idėjos. Leidinio tikslas - paskatinti žmones mąstyti kitaip. 

3. Let's go out!: interiors and architecture for restaurants and bars / R. Klanten, S. Ehmann, S. Borges, 2012. Pristatoma restoranų, barų ir klubų architektūra bei interjeras. Atkreipiamas dėmesys, jog geram valgiui, gėrimui ar pasilinksminimui, įtakos turi ir aplinka, kurioje tai daroma. Svarbus tiek interjeras, tiek baldai ir kitos dekoracijos. 

4. Learn for life: new architecture for new learning / S. Ehmann, S. Borges, 2012. Naujos vaikų darželių, mokyklų, universitetų, bibliotekų ir mokymosi centrų idėjos bei vizijos atskleidžiamos šiame leidinyje. Tai daugiausiai eksperimentiniai ir laikini projektai, kurių tikslas yra išsiaiškinti kokia aplinka geriausiai tinka mokymuisi šiame tūkstantmetyje.

5. Lux: lamps and lights / R. Klanten, K. Bolhöfer, 2011. Apžvelgiama apšvietimo svarba interjere. Pristatomi inovatyvūs sprendimai šiuolaikiniam interjerui. Atskleidžiami esminiai apšvietimo pokyčiai, naujos techninės ir technologinės galimybės. 



Taip pat dėkojame VDK dėstytojui Mantui Lesauskui, kuris bibliotekai padovanojo leidinį Seduced by Art: Photography past and present / National Gallery London, 2012. Leidinyje atskleidžiama kaip praeitis veikia šiuolaikinę fotografiją. Knyga skirta kiekvienam besidominčiam fotografija ir daile bei jų tarpusavio ryšiu.


Norime atkreipti dėmesį, kad leidinius ir/ar rastą informaciją galima naudoti TIK mokslo, mokymosi ar savišvietos tikslais. Negalima sistemingai kopijuoti visų žurnalo numerių, viso leidinio ar labai didelių informacijos kiekių. Rasta informacija ir jų kopijos negali būti naudojamos komerciniais tikslais, negalima skelbti kituose leidiniuose ir informacijos šaltiniuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą