2013 m. kovo 4 d., pirmadienis

Prancūziški pavasario vėjai

Girdėjot? Siaučia prancūziški pavasario vėjai - frankofonijos dienos LietuvojeVasario 27 d. charizmatiškos artistės iš Alžyro Karima Nayt koncertu prasidėjo ryškiausias prancūzų kalbos ir kultūros gerbėjų renginys.

Kovas švenčiamas kaip frankofonijos mėnuo ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Kovo 20-ąją minima Tarptautinė frankofonijos diena. Jos proga 77-iose šalyse, priklausančiose Tarptautinei frankofonijos organizacijai (Lietuva joje turi stebėtojos statusą), organizuojami kultūriniai, kalbos, edukaciniai renginiai, atkreipiantys dėmesį ne tik į prancūzų kalbą ir kultūrą, bet ir į demokratijos vertybes, žmogaus teises, solidarumą. Pasaulyje prancūziškai kalba apie 200 mln. žmonių, oficialia kalba ji įvardijama 29-iose šalyse, daugiau nei 30 tarptautinių organizacijų.

Norintiesiems „pagauti“ prancūziškus pavasario vėjus svarbiausia žinoti du interneto puslapius – prancūzišką apie frankofonijos dienų renginius visame pasaulyje bei lietuvišką su renginių programa Lietuvoje. Au revoir frankofonijos dienose!

© Fraco Phonie

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą