2013 m. rugsėjo 30 d., pirmadienis

ŠMC kviečia dalyvauti performanse

© ŠMC 

Performanse KEEP ME IN MIND perpasakojamos Benjamino Ginzburgo, Miriam Kremin, Josefo Künstlicho, Esteros Liber, Leakadijos Szlak, Siegfriedo Tellerio ir Saros Camir – septynių žmonių, išgyvenusių Šoa, gyvenimo istorijos. Šių Europos pabėgėlių piešiniai, fotografijos ir išsaugoti asmeniniai daiktai tampa išraiškingais ir apčiuopiamais jų gyvenimo liudininkais, tampančiais kolektyvinės sąmonės pasakojimų kanono dalimi.

Vokai su piešiniais tūkstančius kartų bus dauginami, atveriami ir perpasakojami Berlyne, Vilniuje, Briuselyje, Varšuvoje, Marselyje, Venecijoje ir Londone. Tai miestai, per kuriuos ėjo septynių pasakotojų iš Haifos gyvenimo kelias ir kurių jie patys jau negali pasiekti. 

Friedrich ir Brauchli, pasitelkę skirtingas pasiuntinių komandas, kiekviename iš šių miestų atkuria ir inscenizuoja septynis gyvenimus. Performanso žiūrovai yra ir jo dalyviai, ir būsimieji pasiuntiniai, žinios nešėjai. Tokiu būdu muziejus tampa tranzito stotele, o miestui grąžinamas prarastas pasakojimas. 

Ant popieriaus perkeltuose darbuose brėžiamas atminties žemėlapis. Iš žodinės istorijos mums pažįstamas pasiuntinys čia virsta pasakotoju. KEEP ME IN MIND meninis tyrimas tampa pasakojimų intervencija, kuri laikui bėgant plečiasi, pasipildo ir sklinda be ribų.

Spalio 5 - 10 d. ŠMC Skaitykloje
VI – VII: 16.00 – 20.00
I – IV: 17.00 – 21.00

ĮĖJIMAS LAISVAS. NORINČIUS DALYVAUTI PERFORMANSE, PRAŠOME REGISTRUOTIS INTERNETU: www.keepmeinmind.net

Pagrindinis rėmėjas: Vokietijos federalinis kultūros fondas
Partneriai: Naujosios Berlyno sinagogos – Judaikos centro fondas, Šiuolaikinio
meno centras, fondas „Atmintis, atsakomybė, ateitis“, Rose Nordhausen knygynas, Buchenvaldo ir Mittelbau-Dora memorialinių vietų fondas, Goethe‘s institutas, Vokietijos ir Izraelio draugija, Bucerius šiuolaikinės vokiečių istorijos ir visuomenės tyrimų institutas, Tel Avivo universitetas, Yolanda ir David Katz menų fakultetas, Teatro meno katedra, Leo Baeck institutas Jeruzalėje, Haifos miesto administracija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą