2013 m. rugsėjo 10 d., antradienis

VDK dėstytojai galerijoje VARTAI


Rugsėjo 10 d., 18 val. galerijoje VARTAI atidaroma grupinė paroda Mylios valanda

Parodoje pristatomi įvairių kartų menininkų kūriniai suvokiami kaip nehierarchiška, polilogiška elementų visuma. Žvelgiant į jau žinomus kūrinius naujame kontekste ir pristatant naujai atrastus, mėginama atskleisti dar nematytą rakursą, apčiuopti atsitiktinius ir režisuotus vidinius ryšius. Mylios valandoje susijungia įvairūs menininkų asmeninių arba visuotinių reiškinių, įvykių, peržaidimai, permąstymai, perkūrimai, imitacijos ir apropriacijos.

Parodos pavadinimas – dualizmas, įprasminantis dviejų fundamentalių sąvokų apkeitimą. Įprasta, kad mylia yra laiku apibrėžtas greitis. Tačiau sukeitus šias sąvokas vietomis ir ne valandas (laiką) matuojant myliomis, bet mylias valandomis (laiku), išsitrina pažįstamo pasaulio ribos, o greičio ir laiko sąvokos išsilaisvina.

Tarpdisciplininio meno kūrėjas Julijus Balčikonis apropriacijos metodais pervertina savo senelio – tekstilės klasiko Juozo Balčikonio (1924–2010) kūrybinį palikimą, reflektuodamas savo asmeninį santykį su šeimos praeitimi, menininkų dinastijos reiškiniu.

Menininkė Aurelija Maknytė konceptualiai „permąsto“ už Algimanto Kunčiaus juostų skaitmenizavimą gautą čekį, tapusį atspirties tašku subjektyvių kūrybinių potyrių apmąstymams bei gamtoje sutinkamam mimikrijos reiškiniui.

Paroda veiks iki 2013 m. spalio 19 d. 
Kuratorės: Danutė Gambickaitė ir Jolanta Marcišauskytė-Jurašienė 
Globėja: Vilniaus miesto savivaldybė 
Parodos rėmėjas: Kultūros rėmimo fondas
Galerijos rėmėjai: Bosca, Ekskomisarų biuras, Namas ir Aš, Infoterminalas, Draugų studija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą