2013 m. balandžio 19 d., penktadienis

Medinė architektūra Lietuvoje

© Archemidė

Šį kartą psistatome išsamią medinės architektūros svetainę - Archemidė: Kauno medinės architektūros duomenų bazė. Joje pateikta ne tik visa informacija apie šį projektą, bet ir teisiniai dokumentai (LR įstatymai, reglamentai, tarptautiniai dokumentai), patarimai (architektūros, paveldosaugos, statybos klausimais), naudingos nuorodos bei tyrimų, knygų, straipsnių publikacijos. Leidinius apie medinį paveldą visoje Lietuvoje galite parsisiųsti pdf formatu, straipsniai laisvai prieinami internete.

Duomenų bazėje paiešką galima vykdyti pagal seniūnijas, pastato tipą, apsaugos statusą ar raktinius žodžius. Duomenų bazėje išskirtos ir papildomos kategorijos - Ikonografija, Dingęs medinis Kaunas ir Medinukai kitaip. Pastatai yra aprašyti labai išsamiai, pateikta naudingos informacijos bei nuotraukų, todėl tikimės, jog prireikus pasinaudosite šia duomenų baze.

© Archemidė
Norime atkreipti dėmesį, kad rastą informaciją galima naudoti TIK mokslo, mokymosi ar savišvietos tikslais. Negalima sistemingai kopijuoti visų žurnalo numerių/leidinių ar labai didelių informacijos kiekių, rastą informaciją negalima naudoti komerciniais tikslais ar ją skelbti kituose leidiniuose ir informacijos šaltiniuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą