2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Voguepedia

Šį kartą pristatome jums, VDK studentai ir dėstytojai, patikimą mados ir fotografijos tematikos, laisvai prieinamą internetinę enciklopediją - Voguepedia (The world of fashion in Vogue). Tai gana lengvai įvaldoma ir perprantama internetinė sveitainė, todėl tikimės, jog ji jums pravers ;)

© Voguepedia

Šioje elektroninėje enciklopedijoje paiešką vydyti labai paprasta, tiesiog paieškos laukelyje įveskite raktinį žodį / žodžius ir gausite daugybę paieškos rezultatų. Taip pat galite ieškoti ir pagal enciklopedijoje iškirtas kategorijas: grožis, prekių ženklai, dizaineriai, redaktoriai, modeliai, asmenybės, fotografai ir "turning points" (pastarąjai kategorijai lietuviško atitikmens neradome :) tačiau ši kategorija susijusi su tam tikrais mados industrijos terminais ir sąvokomis, žyminčiomis esminius pokyčius ir lūžius šioje srityje). Pasirinkus tam tikrą kategoriją matysite tos kategorijos rezultatus pagal abėcėlę. 

© Voguepedia

Pasirinkus norimą rezultatą išvysite pagrindinę informaciją, fotomedžiagą ir faktus. Šioje elektroninėje enciklopedijoje daugiausiai dėmesio skiriama asmenybių ar reiškinių aprašymui Vogue žurnalo kontekste, tačiau pateikiama nemažai ir kitos naudingos medžiagos bei informacijos. 

© Voguepedia

VDK bibliotekininkės pataria: 
  1. Pasirinkus vieną iš rezultatų peržvelkite istoriją, kai kur galima ją "iškleisti" paspaudus nuorodą "more";
  2. Tekste yra nemažai nuorodų į kitus informacijos šaltinius, todėl nebijokite naršyti;
  3. Apžvelkite siūlomą kategoriją "Selected appearances" - tolimesnė paieška jus nuves į platesnius informacijos šaltinius;
  4. Nepamirškite peržvelgti naudingų šaltinių sąrašo. Dažnai juose yra internetinių nuorodų į išorinius informacijos šaltinius, kurios jums ar jūsų darbui gali būti tinkamos ir naudingos. 
Linkime įdomaus ir sėkmingo naršymo! :)

Norime atkreipti dėmesį, kad rastą informaciją galima naudoti TIK mokslo, mokymosi ar savišvietos tikslais. Negalima sistemingai kopijuoti visų žurnalo numerių/leidinių ar labai didelių informacijos kiekių, rastą informaciją negalima naudoti komerciniais tikslais ar ją skelbti kituose leidiniuose ir informacijos šaltiniuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą