2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

Norvegijos dienos Lietuvoje

Šiemet jau trečią kartą yra rengiamos „Norvegijos dienos Lietuvoje“. Renginiai susiję su šia Šiaurės šalimi džiugins daugiau nei mėnesį, o renginių ciklo atidarymas įvyks jau šį sekmadienį, balandžio 14 d., Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.

© Norvegijos dienos Lietuvoje

„Norvegijos dienas Lietuvoje” pradės paramos koncertas „Atsigręžk į vaikus“ – jame dalyvauja žinoma norvegų operos solistė Mona Julsrud, taip pat lietuvės Ieva Prudnikovaitė, Judita Leitaitė, berniukų choras „Ąžuoliukas“ ir kiti.
„Džiaugiuosi, kad vardan kilnių tikslų norvegų ir lietuvių kūrėjai apsijungia“, – „Norvegijos dienų“ atidarymo kaspiną žodžiais nukerpa Norvegijos Karalystės ambasadorius Lietuvoje Leif Arne Ullandas.
Kaip ir kasmet Norvegijos dienų renginiai pritaikyti pačiam įvairiausiam skoniui – nuo verslo konferencijų iki nemokamų kino peržiūrų, nuo klasikinės muzikos koncertų iki ypatingų vakarėlių pastiprintų šiaurietiška muzika.
Daugiau apie renginius skaitykite ČIA. Aktualijas ir kitą naudingą informaciją galite sekti Facebook socialininio tinklo Norvegijos dienų Lietuvoje paskyroje
Trumpai apie keletą numatomų renginių:
Verslo vystymo ir jaunimo verslumo skatinimo konferencijos
Norvegijos ir Lietuvos verslo santykiai įgauna vis didesnį pagreitį, todėl verslo bendruomenėje yra itin svarbu dalintis jau turima patirtimi. Ta proga balandžio 17 d. ISM Vadybos ir ekonomikos universitete įvyks pirmoji konferencija „Šiaurės šalių įmonių socialinė atsakomybė” ir gegužės 10 d. besidomintys verslo inovacijomis turėtų nepraleisti Norvegijos-Lietuvos karjeros dienų bei konferencijos „Are You Connected? Leadership in networked enviroments“.
Šiaurietiška banga skirta jaunimui
Menų fabrike „Loftas“ balandžio 25 d. vyks du nemokami norvegiško kino seansai – abu jie yra apie muzikinį jaunimą iš Europos šiaurės. 
Šiaurietiško meno viešnagė Lietuvoje
Gegužės 3 d. Vilniaus mažajame teatre įvyks intensyvus vieno žmogaus spektaklis „Ibseno moterys – uždaryk erelį narve“, kurio žvaigžde taps patyrusi norvegų aktorė Juni Dahr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą