2013 m. balandžio 5 d., penktadienis

Bibliotekoje siaučia naujienų pūga

Lauke siaučia pūga ir pavasaris, rodos, dar tikrai toli. Tačiau tai pats puikiausias laikas užsukti į biblioteką! :) Nauji leidiniai jau lentynose! 


Madeleine Vionnet / Betty Kirke (foreword by Issey Miyake), 2012. Nepasikuklindami pasigirsim, nes labai norime pasidžiaugti, kad šį, naujausią leidimą, turime tik mes (kitos Lietuvos bibliotekos jo neturi)! Kaip matote, leidinio struktūra labai aiški ir išsami. Leidinyje pateikiama visi brėžiniai, išsami istorija, o įžangą leidiniui parašė pats Issey Miyake. Šiek tiek apie Madeleine Vionet galite paskaityti oficialioje svetainėje. Keletą suknelių galite pamatyti anksčiau aptartoje Čikagos istorijos muziejaus Kostiumo ir tekstilės skaitmeninėje bibliotekoje. Apie Madeleine Vionnet Vogue žurnale ir šiek tiek bendros istorijos galima paskaityti Voguepedia internetinėje svetainėje


A world history of photography / Naomi Rosenblum, 2007. Leidinyje aptariama visa fotografijos istorija įvairiais aspektais: technologiniais, žanriniais ir kitais. Taip pat pateikiama išsami fotografijos istorijos chronologinė lentelė, bibliografija bei rodyklė. Dar vienas aspektas - šiame leidinyje minima ir Lietuva, aptarta Aleksandro Macijausko naudota technika, puikuojasi jo 1977 metais daryta fotografija "Veterinarijos klinikoje". 


Miestas kitaip (City. A different angle) / Gintautas Trimakas, 2009. Gintauto Trimako „Miestas kitaip“ idėjos savitumas pasireiškia tuo, kad menininkas yra tik koncepcijos autorius, o fotografas-operatorius yra jo dviratis – fotografuoja prie dviračio bagažinės pritvirtina pinhole kamera, fiksuojanti tai, ką „mato“. Fotografijų objektas yra dviračio stovėjimo vietų „dangus“, iš anksto nesuplanuotas ir neprognozuojamas autoriaus, nes pinholekamera „paleidžiama“ atsitiktinėse vietose. Tačiau neatsitiktinė yra menininko estetika, kurią išryškina archaiškas fotografavimo būdas ir santykis su savo kasdiena. Leidinio recenziją galite skaityti ČIA


Būtasis tęstinis (Past continuous) / Alvydas Lukys, 2009. Alvydo Lukio knygos „Būtasis tęstinis“ fotografijos yra padarytos mobiliu telefonu ir jų vaizdinė estetika artima pasąmonės „užfiksuotam“ vaizdui. Fotografijose – niekuo ypatingu neišsiskiriančios kasdieniškos situacijos, tačiau autoriaus aptikti asociatyvūs ženklai turi subjektyvumo ir tuo pačiu universalumo sąryšį. Tai – būtasis tęstinis laikas, kurio kodinė sistema artima déjà vu fenomenui. Menininkas, sąmoningai ignoruodamas technologinį savitikslingumą, siekė tam tikro poetinio „kalbėjimo“ išraiškos. Knygos recenziją skaitykite ČIA.

Norime atkreipti dėmesį, kad leidinius ir/ar rastą informaciją galima naudoti TIK mokslo, mokymosi ar savišvietos tikslais. Negalima sistemingai kopijuoti visų žurnalo numerių, viso leidinio ar labai didelių informacijos kiekių. Rasta informacija ir jų kopijos negali būti naudojamos komerciniais tikslais, negalima skelbti kituose leidiniuose ir informacijos šaltiniuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą