2013 m. balandžio 5 d., penktadienis

Konkursas "Migrantai Europoje"

Europos Komisija skelbia Europos masto multimedijos konkursą „Migrantai Europoje“

Komisija kviečia visų 27 Europos Sąjungos valstybių ir Kroatijos meno, grafinio dizaino ir komunikacijų studentus susimąstyti apie migrantų indėlį į Europos visuomenę.
Studentams keliamas uždavinys pateikti Europos masto konkursui meno kūrinius, išreiškiančius jų požiūrį į šį klausimą ir atspindinčius migrantų vaidmenį mūsų gyvenime. Siekdama skatinti konstruktyvias diskusijas ir mąstyti apie migrantų padėtį Europoje, Komisija suteikia kylantiems Europos kūrėjams galimybę aiškiai išreikšti savo požiūrį.
Konkurse gali dalyvauti visi 18 metų sulaukę piliečiai, registruoti meno, grafinio dizaino ir komunikacijų studijoms ES valstybių ir Kroatijos aukštojo mokslo įstaigose. Iki 2013 m. birželio 21 d. mokymo įstaigos turi pateikti šių kategorijų – plakato, fotografijos ir vaizdo medžiagos – kūrinius.
Kiekviena mokymo įstaiga gali pateikti nuo vieno iki kelių darbų vienai arba kelioms kategorijoms. Darbai bus vertinami nacionaliniu lygmeniu. Atrinktuosius (iki 10 iš kiekvienos šalies) vertins Europos lygmens komisija, kuri 30 darbų atrinks į finalą ir paskelbs kiekvienos kategorijos nugalėtojus Europoje. Komisija bus sudaryta iš profesionalių komunikacijų, meno ir žiniasklaidos darbuotojų bei migrantų bendruomenių atstovų.
30 Europos finalo dalyvių bus pakviesti į apdovanojimų įteikimo ceremoniją Briuselyje, kurioje žada dalyvauti už vidaus reikalus atsakinga Komisijos narė Cecilia Malmström. Bus įteiktas ir specialus prizas, dėl kurio visuomenės nariai balsuos žemiau nurodytoje interneto svetainėje.
Visoms mokymo įstaigoms, kurių studentai laimės pirmąsias premijas kiekvienoje iš trijų kategorijų ir žiūrovų prizą, atiteks 10 000 EUR apdovanojimai, skirti švietimo reikmėms.
Išsamiai apie konkurso sąlygas galima sužinoti šioje interneto svetainėje

Primename, jog vis dar tęsiasi "Marškinėlių dizaino" konkursas! Nepraleiskite progos sudalyvauti. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą