2013 m. gegužės 29 d., trečiadienis

Berg Fashion Library duomenų bazė (NEBETURIME PRIEIGOS)

NUO 2015.07.01 PRIE ŠIOS DUOMENŲ BAZĖS PRIEIGOS NEBETURIME!

Prie kokių duomenų bazių galite prisijungti, žiūrėkite čia >  http://www.dizainokolegija.lt/lt/studentams/biblioteka/duomenu-bazes 

________________________________________________________________________________


© Berg Fashion Library

Šį kartą pristatome jums, mieli VDK studentai ir dėstytojai, Berg Fashion Library – pirmąjį internetinį šaltinį, suteikiantį prieigą prie integruoto ir išsamaus aprangos ir mados istorijos teksto ir vaizdų turinio. 



Šį duomenų bazė nėra atvira ir visiems laisvai prieinama, ja galima naudotis ir VDK bibliotekoje, ir nuotoliniu būdu (iš namų ar kitos vietos), tačiau prisijungimui ir naršymui reikalinmgas prisijungimo vardas ir slaptažodis. Prisijungimo vardą ir slaptažodį atskleisime tik VDK studentams ir dėstytojams bibliotekoje arba elektronminiu paštu: biblioteka@dizainokolegija.lt :)

© Berg Fashion Library

O dabar šiek tiek plačiau apie šią duomenų bazę ir paiešką joje. 

Berg Fashion Library duomenų bazė apima visus pasaulio regionus nuo priešistorės iki mūsų dienų ir yra parengta bendradarbiaujant su autoritetingais pasaulio mokslininkais. Ši duomenų bazė yra tarpdisciplininė, todėl bus naudinga ne tik VDK MD studentams ir dėstytojams, bet ir kitų sričių studnetams. Ši duomenų bazė apima tokias pagrindines sritis kaip: 


  • antropologija,
  • menotyra,
  • istorija,
  • sociologija,
  • geografija,
  • folkloras,
  • muziejų studijos,
  • teatro, kino ir kultūros studijos,
  • apranga, mada, tekstilė.
Toliau pateikiame prezentaciją apie Berg Fashion Library duomenų bazės teikiamą naudą, naudojimo ypatymus ir praktinius pavyzdžius. Jei kils klausimų dėl šios duomenų bazės naudojimo, norėsite pasikonsultuoti, pasitarti ar pasiteirauti - drąsiai kreipkitės į VDK biblioteką arba rašykite anksčiau nurodytu el. paštu :) 






















Prezentaciją parengė VDK bibliotekos vedėja Dalia Jonikienė

Sėkmės naršyme! :)

Norime atkreipti dėmesį, kad slaptažodžiai suteikiami TIK asmeniniam naudojimui, rastą informaciją galima naudoti TIK mokslo, mokymosi ar savišvietos tikslams. Negalima perduoti slaptažodžio kitam asmeniui, sistemingai kopijuoti visų žurnalo numerių/leidinių ar labai didelių informacijos kiekių, rastą informaciją negalima naudoti komerciniais tikslais ar ją skelbti kituose leidiniuose ir informacijos šaltiniuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą