2013 m. gegužės 22 d., trečiadienis

Bibliotekos naujienos

Pristatome šios savaitės naujus leidinius VDK bibliotekoje. Kviečiame užsukti, atsipūsti ir paskaitinėti :)



Madam Elegancijos pamokos: 20 stiliaus paslapčių, kurių išmokau gyvendama Paryžiuje / J. L. Scott, 2013. Ši knyga yra autorės tinklaraščio "Kasdieninio gyvenimo žinovas" įrašų serijos leidinys. Tai būtinas vadovas kiekvienai, trokštančiai suteikti kasdienybei to paryžietiško je ne sais quoi.


Christianas Dioras: biografija / M. F. Pochna, 2013. "Ši knyga yra nesuskaičiuojamos galybės (kelis šimtus valandų trukusių) pokalbių, šūsnies istorijų, asmeninių pasakojimų, prisiminimų ir nuomonių, kuriuos man pavyko surinkti, apie kuriuos mąsčiau prieš mėgindama atkurti Dioro asmenybę, vaisius. Šioje knygoje pasakoju apie kitokį Christianą Diorą, nei esame įpratę regėti mados žurnalų puslapiuose. Tai pasakojimas apie žmogų, kurio gyvenimo pradžia buvo taip nutolusi nuo mados, kad jis nė nesusimąstė jos kūrimo pasirinkti savo profesija". Beje siūlome pasižvalgyti tarp unikalių archyvinių Dior mados namų video reportažų. Tereikia nueiti į oficialią Dior internetinę svetainę pasirinkti The House of Dior ir Dior in video.  


Autodesk 3ds Max 2013 bible: the comprehensive, tutorial resource / K. L. Murdock, 2012. Knygoje: patarimai apie programos valdymą ir navigaciją joje, objektų, vaizdų ir charakterių animaciją, filmų, televizijos, žaidimų dizainą ir vizualizaciją. 


Įnirtingas miegas: vaizduotė ir fenomelogija / K. Sabolius, 2012. Šis veikalas, polemizuodamas su fenomenologine tradicija,mėgina naujai apmąstyti įsivaizduojamybės sampratą, o kartu ir pačią realybės problemą. „Įnirtingas miegas“ tampa dar viena variacija galutinių atsakymų neteikiančiu klausimu: „kas vis dėlto yra tikra?“.


Propaganda ir simbolinis mąstymas / G. Mažeikis, 2010. Knygoje kalbama apie individualius, bendruomeninius bei įvairių institucijų kuriamus ir kontroliuojamus simbolinius pasaulius, kuriuose gyvena ir veikia žmonės; diskutuojama apie suvokimo schemų, sprendimų modelių, elgesio prototipų, idealių vaizdų, grupių ir masių norų kūrimą, gamybą, dauginimą, platinimą, vartojimą.


Estetika: menas ir pasaulio patirtis / A. Mickūnas, 2011. Per knygos straipsnių įvairovę mėginama suvokti pasauliškus fenomenus, atvertus menininkų, nors jų menai skirtingi. Žmogaus, kuriam menas padėjo pajausti tokius fenomenus, gyvenimas niekada nebesustabarės į daiktišką būklę; jis nebegalės ištverti savo, kitų ir daiktų uždarumo ir įsijungs į tylų kosminį spalvingų garsų šokį.



Tradicijos sąvokos kaita / J. Jonutytė, 2011. Ši knyga tradiciją sieja ne su dirbtinai palaikomomis ar gaivinamomis kultūrinės veiklos formomis, bet su lanksčia ir naujovėms atvira kolektyvine atmintimi. Filosofinė tradicijos sąvokos analizė skirta ir kultūros reiškinius tiriantiems humanitarams, ir visiems šiandieniniais mąstymo pokyčiais besidomintiems skaitytojams.


Sign and form (ženklas ir forma): Ženklo kaip homomorfizmo modeliai, grįsti semiotinėmis įžvalgomis į Aristotelio ir Tomo Akviniečio esaties ir pažinimo teoriją / A. Budrevičius, 2012. Semiotikoje dar nėra pamatinės ir tikslios ženklo teorijos. Šioje studijoje pateikiamas požiūris į ženklą, grįstas Aristotelio ir Tomo Akviniečio esaties ir pažinimo teorija (hilomorfizmu).

Norime atkreipti dėmesį, kad leidinius ir/ar rastą informaciją galima naudoti TIK mokslo, mokymosi ar savišvietos tikslais. Negalima sistemingai kopijuoti visų žurnalo numerių, viso leidinio ar labai didelių informacijos kiekių. Rasta informacija ir jų kopijos negali būti naudojamos komerciniais tikslais, negalima skelbti kituose leidiniuose ir informacijos šaltiniuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą