2013 m. spalio 8 d., antradienis

Radinys #3

Trečiasis VDK bibliotekos radinys buvo rastas visai ne atsitiktinai. Lietuvos kino naujienos byloja, jog jau nuo spalio 11 d. mūsų kino teatrų ekranuose išvysime legendinės princesės istoriją. Taip, ekranizaciją apie pricesę Dianą.  

Ta proga, dalinamės Radiniu #3. Apie ankstesnius VDK bibliotekos radinius skaitykite: Radinys #1, Radinys #2


Kairėje nuotraukos pusėje matote: DIANA: her latest fashions / A. Janaway, 1984. Tai leidinys apie princesės Dianos aprangą paskutiniaisiais jos gyvenimo metais. Leidinyje analizuojama jos apranga tam tikromis gyvenimo akimirkomis, atsižvelgiant į jos statusą, padėtį visuomenėje, vyravusias mados tendencijas. Sakoma, jog Diana karališkąją šeimą priartino prie paprastų šalies gyventojų, galbūt tai padėjo padaryti ir jos komunikacija, kurią perteikė pasirinkta apranga?

Dešinėje  nuotraukos pusėje matote: Invitation to a royal weding / K. Spink, 1988. Leidinys skirtas karališkosioms vestuvėms įamžinti. Apžvelgiama sutuoktinių istorija, vestuvių tradicijos, papildomai įdedama nuotraukų iš medaus mėnesio. Leidinys gausiai iliustruotas garsiausiomis vestuvių nuotraukomis. 

Princesės Dianos apranga

Princesės Dianos apranga

Sužadėtuvių akimirkos

Sutuokyinių visuomeninė veikla

Akimirkos iš karališkųjų vestuvių

Medaus mėnesio akimirkos
Leidinius rasite VDK bibliotekos 5 skyriuje (Kostiumo ir mados istorija). Gero skaitymo ir nepamirškime pažiūrėti filmo!

Norime atkreipti dėmesį, kad leidinius ir/ar rastą informaciją galima naudoti TIK mokslo, mokymosi ar savišvietos tikslais. Negalima sistemingai kopijuoti visų žurnalo numerių, viso leidinio ar labai didelių informacijos kiekių. Rasta informacija ir jų kopijos negali būti naudojamos komerciniais tikslais, negalima skelbti kituose leidiniuose ir informacijos šaltiniuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą