2013 m. spalio 2 d., trečiadienis

East View Information Services duomenų bazės testavimas

Informuojame, kad nuo spalio 1 d. iki 31 d. VDK bibliotekai, kaip LMBA (Lietuvos mokslinių biblioteka asociacijos) narei atidarytas Rusijos kompanijos East View Information Services išteklių testavimas. 

Testavimas vyksta pagal IP adresą - jokių slaptažodžių VDK patalpose nereikia. Nuotoliniai kodai testavimo metu nesuteikiami. Visus siūlomus išteklius rasite adresu http://dlib.eastview.com/

Ši duomenų bazė turėtų būti labai įdomi Grafinių komunikacijų dizaino bei Taikomosios forografijos dėstytojams ir studentams, kadangi čia sukelti pilni numeriai senų ikisovietinių (nuo 1802 m.) ir sovietinių (nuo 1917 m.) laikraščių archyvai PDF formatu. Įdomu pasižiūrėti kaip keitėsi spauda, šriftai, talpinamos informacijos turinys ir pan.

Linkime smagaus pasižvalgymo ir primename, kad šią duomenų bazę turime galimybę testuoti tik spalio mėnesį. Įkeliame trumpą paieškos prezentaciją. 










© VDK biblioteka. Prezentaciją parengė VDK bibliotekos vedėja Dalia Jonikienė
Norime atkreipti dėmesį, kad rastą informaciją galima naudoti TIK mokslo, mokymosi ar savišvietos tikslams. Negalima sistemingai kopijuoti visų žurnalo numerių ar labai didelių informacijos kiekių, rastą informaciją negalima naudoti komerciniais tikslais ar ją skelbti kituose leidiniuose ir informacijos šaltiniuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą