2013 m. spalio 3 d., ketvirtadienis

Bibliotekos naujienos

Pristatome jums ketvirtadienio VDK bibliotekos naujienas - du nauji leidiniai jau VDK bibliotekos naujienų lentynoje. VDK Taikomosios fotografijos dėstytojai ir studentai - sukluskite, mat leidiniai - aktualiausi jums :) P.S. N-18 ;)

Atsiprašome už viršelį, bet viršelio nuo knygos - nenuimsi,
kaip ir žodžių iš dainos - neišmesi :)
Nobuyoshi Araki - Tokyo lucky hole, 2012. Leidinyje pateikiamos vieno iš garsiausių Japonijos fotografų - N. Araki pogrindinio Japonijos gyvenimo fotografijos. Fotografas fiksuoja Japonijos pogrindinį sekso paslaugų pasaulį, pačiame jo pakilime, kuomet valdė Yakudzos su "tyliu" vyriausybės palaikymu. Araki fiksuoja fiksuoja, įamžina ir aprašo tokios industrijos keistas apraiškas: nuo paprastos kavinės iki sekso klubų. Galime į šį reiškinį žvelgti labai rimtai, galima ir komiškai, bet kuriuo tai - Japonijos kultūros istorijos dalis. 


Guido Costa - Nan Golding: monografija, 2000. Fotografė Nan Golding savo fotografijomis laužė nusistovėjusias normas ir tabu, atskleisdama kitokius žmonių santykius, seksualumą ir erotiškumą, homoseksualius santykius. Šis leidinys - tai puiki N. Golding darbų apžvalga. 

Leidinius rasite VDK bibliotekos naujienų lentynoje, vėliau leidiniai persikels į 36.1 skyrių (Fotografijos istorija). 

Norime atkreipti dėmesį, kad leidinius ir/ar rastą informaciją galima naudoti TIK mokslo, mokymosi ar savišvietos tikslais. Negalima sistemingai kopijuoti visų žurnalo numerių, viso leidinio ar labai didelių informacijos kiekių. Rasta informacija ir jų kopijos negali būti naudojamos komerciniais tikslais, negalima skelbti kituose leidiniuose ir informacijos šaltiniuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą