2013 m. spalio 7 d., pirmadienis

Nauji leidiniai bibliotekoje

Šiandien turėtų suklusti VDK Grafinių komunikacijų dizaino dėstytojai ir studentai, nes naujienos - aktualiausios jums! Pristatome tris naujus grafinio dizaino tematikos leidinius. 


How to use type, L. Marshall ir L. Meachem, 2012. Kūrybiškas, informatyvus ir praktiškas gidas studijuojantiems grafinį dizainą apie tai, kaip nepasiklysti tipografijos džiunglėse. Leidinys gausiai iliustruotas, pateikiamos atvejo analizės, užduotys, temos diskusijoms ir pamąstymams.


A type primer, J. Kane, 2011. Tai praktinis tipografijos vadovas, kuriame analizuojama esminiai tipografijos principai. Apžvelgiama ir trumpa tipografijos istorija, pateikiami vaizdingi pavyzdžiai. Norintiems išsamiau paanalizuoti leidinį, o kartu ir gauti praktinių patarimų kaip esminius tipografijos principus pritaikyti, siūlome pasižvalgyti leidinio autoriaus J.Kane internetinėje svetainėje

© Photo Mirco Ilic

Stop, think, go, do: how typography and graphic design influence behavior, S. Heller ir M. Ilic, 2012. Leidinyje ne tik apžvelgiama kaip tipografija ir grafinis dizainas veikia elgesį, bet ir paaiškinama kodėl šriftas ir vaizdai gali būti suprantami ir laikomi kalba. Dalinamės vaizdais iš leidinio.
© Photo Mirco Ilic

© Photo Mirco Ilic

© Photo Mirco Ilic

© Photo Mirco Ilic
Apžvelgtus leidinius rasite VDK bibliotekos naujienų lentynoje, vėliau leidiniai persikels į bibliotekos 35.3 skyrių (Tipografija).

Norime atkreipti dėmesį, kad leidinius ir/ar rastą informaciją galima naudoti TIK mokslo, mokymosi ar savišvietos tikslais. Negalima sistemingai kopijuoti visų žurnalo numerių, viso leidinio ar labai didelių informacijos kiekių. Rasta informacija ir jų kopijos negali būti naudojamos komerciniais tikslais, negalima skelbti kituose leidiniuose ir informacijos šaltiniuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą