2013 m. spalio 22 d., antradienis

Fotografijų paroda "Namų tyloj"


2013 m. spalio 22 d., antradienį, 18.00 val. Lietuvos fotomenininkų sąjungos "Prospekto fotografijos  galerijoje" (Gedimino pr. 43, Vilnius) įvyks Arūno Baltėno fotografijų parodos "Namų tyloj" atidarymas. Paroda yra projekto "Portretas interjere" dalis.

Kurdamas Lietuvos etninių regionų gyvenimo fotografinį archyvą, kad ir kokiame Lietuvos pakrašty atsidūręs, užčiuopiu man brangius dalykus. Tai – ramybė, išmintis, susitaikymas... Susitaikymas su savo gyvenimu, likimu, vienatve. Kai rinkau nuotraukas šiai parodai – iš šimtų ir tūkstančių, prisimindavau ne tik dienos metą, bet ir kvapus, garsus, svarbiausia – užburiančią šviesą. 

Prisipažinsiu, fotografuodamas iš taip arti žmonių gyvenimą, jaučiausi tarsi paslapčiom žiūrėčiau pro kažkieno netyčia paliktas pravertas duris. Ir visgi fotografuodavau tik tada, kai jusdavau tylų pritarimą, kuris atsirasdavo iš abipusės pagarbos. 

Esu iš tiesų dėkingas savo bendrakeleiviams: Vilmai Daugirdaitei, Onutei Drobelienei, Vitai Ivanauskaitei-
Šeibutienei, Jurgai Jonutytei, Nijolei Marcinkevičienei, Saulei Matulevičienei, Vytautui Ramanauskui, Linai Sokolovaitei, Ramunei Vidmantienei.

Arūnas Baltėnas 


Paroda veiks iki 2013 m. lapkričio 16 d. Parodos atidaryme dalyvaus autorius. 

Prospekto fototografijos galerija 
Gedimino pr. 43, Vilnius. 
Darbo laikas: II - V 12-18 val., VI 12-16 val. 
Lietuvos fotomenininkų sąjunga 
Gedimino pr. 43, Vilnius. 
Tel./ fax (8 5) 2611665 
lietuvos.fotografija@gmail.com 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą