2013 m. rugpjūčio 26 d., pirmadienis

Radinys #1

Taip, VDK biblioteka - unikali ir originali.
Taip, VDK bibliotekos fondas komplektuojamas taip, kad atitiktų Jūsų poreikius.
Taip, VDK bibliotekos fonde yra viskas, kas geriausia ir naujausia. Bet...

...kartais VDK bibliotekoje randama įdomių, unikalių ir šiek tiek keistų (gerąją žodžių prasme, žinoma) dalykų. Tikim, kad kai kurie esat tikrai fonde atradę mažų mažiausiai akį traukiančių leidinių :) Visa tai dėl unikalios bibliotekos istorijos ir ypatingų fondo komplektavimo aplinkybių :)

Taigi, startuoja VDK bibliotekos tinklaraščio rubrika "Radiniai". Apie ką ši rubrika? Būtent apie tuos keistus, įdomius, akį traukiančius arba kaip tik sunkiai randamus leidinius VDK bibliotekoje. Prie rubrikos plėtojimo galite prisidėti ir jūs - pasiūlykit  leidinį bibliotekininkei įtraukti į rubriką :)


VDK bibliotekos Radinys #1 - H. H. Hart - "Catalog of the Unusual", 1973 m. leidimas. Tokį unikumą turbūt turime tik mes :) Kai kurie leidinyje reklamuojami daiktai šiandien atrodo visai ne keisti, bet kai kurie - dar ir šiandien tikras "kosmosas". Šauniausia tai - jog visus šiuos daiktus buvo galima užsisakyti ir įsigyti. Na pažiūrim? :)



Akiniai su valytuvais - praverstų? :)



Elektrinės kojinės - Jūsų patogumui šaltuoju metų laiku!


Bene labiausiai įstrigęs neįprastas daiktas leidinyje - ši kaukė, apsauganti nuo šalčio :) mūsų sąlygomis tokia tikrai praverstų, bet kad va "gali atrodyti kaip zombis" - skelbia prierašas <... you may look like a zombie>. 

Be tokių įdomių daiktų kataloge rasite ir išsiskleidžiančią lazdą-skėtį, šviečiantį skėtį, nešiojamą dušą ir dar daug daug keistenybių. Susidomėjusieji leidiniu H. H. Harold "Catalog of the Unusual" galite jį rasti VDK bibliotekoje 45 skyriuje (Dizainas. Dizaino istorija). Įdomu tai, kad šį katalogą galima įsigyti ČIA

Norime atkreipti dėmesį, kad leidinius ir/ar rastą informaciją galima naudoti TIK mokslo, mokymosi ar savišvietos tikslais. Negalima sistemingai kopijuoti visų žurnalo numerių, viso leidinio ar labai didelių informacijos kiekių. Rasta informacija ir jų kopijos negali būti naudojamos komerciniais tikslais, negalima skelbti kituose leidiniuose ir informacijos šaltiniuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą