2013 m. rugpjūčio 6 d., antradienis

Europeana - 1989 prisiminimų rinkimo dienos

Hey, mielieji vasarotojai! :) Tikimės, kad vasarą leidžiate smagiai, tačiau siūlome jums nuveikti ir kai ką turiningo ir įdomaus: šių metų rugpjūčio 9-10 d. (penktadienį ir šeštadienį) nuo 10 iki 18 val. Lietuvos Respublikos Seimo II rūmų fojė (Gedimino pr. 51, įėjimas nuo Neries upės pusės, laisvas) vyks prisiminimų apie Baltijos kelią ir 1989 m. rinkimo dienos

Rugpjūčio 9 d. 12–13 val. taip pat vyks vieša diskusija, kurios metu prisiminimais dalysis Baltijos kelio organizatoriai, politikai, žurnalistai.

Prisiminimus apie Baltijos kelią ir kitus 1989 m. įvykius, rengusius Lietuvą Nepriklausomybės atkūrimui, renka ir į tam tikslui sukurtą interneto svetainę deda Europos skaitmeninės bibliotekos Europeanos projektas „Europeana 1989“. Siekiama sukurti gyvybingą, asmeninių patirčių kupiną 1989 m. Europos paveikslą, kurio autoriai – ne vyriausybės, institucijos, net ne istorikai, o paprasti žmonės.

Prisiminimų rinkimo dienomis kviečiama pasidalyti savo asmeniniais prisiminimais ir jų materialiais liudijimais – nuotraukomis, suvenyrais, vaizdo ar garso įrašais, laiškais, plakatais, skelbimais, savilaidos laikraštėliais, kitais rašytiniais dokumentais, išlikusiais to meto daiktais (pvz., nuo 1989 m. likę žaislai, fotoaparatai ir kt.) – tuo, kas iki šiol guli jūsų stalčiuose ir mena 1989-uosius. Svarbu viskas – šios detalės kuria gyvą istorijos paveikslą. 

Visi jūsų prisiminimai ir atsinešti daiktai, jums sutikus, bus užregistruoti, aprašyti ir suskaitmeninti: jie atsidurs virtualiame 1989 m. Europos žemėlapyje, o originalai bus grąžinti jums. Turėsite progą pamatyti, kaip kuriamas unikalus skaitmeninis archyvas, ir patys prie to prisidėti. Taip pat galėsite sužinoti, kaip savarankiškai įkelti į projekto interneto svetainę www.europeana1989.eu jūsų nuotraukas bei istorijas, kurias norėtumėte papasakoti vėliau, ir, žinoma, sulaukti projekto vykdytojų pagalbos.

Turbūt vertėtų kvietimą užbaigti gerai žinoma mintimi: Kas - jei ne aš? Ir kada - jei ne dabar?

Rengėjai:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą