2013 m. rugpjūčio 29 d., ketvirtadienis

Bibliotekos naujienos

Rugsėjo 1-oji jau čia pat, todėl dalinamės VDK bibliotekos naujienomis. Štai kokią dovaną gavome ir esame nuoširdžiai dėkingi leidinio autorei Eglei Jaškūnienei. 


Lietuvos fotografijos istorija 1839-1989 / Eglė Jaškūnienė, 2012. Knygą skirta fotografijos specialybės studentams, tačiau naudinga visiems besidomintiems Lietuvos fotografijos ir kultūros istorija. Šiame leidinyje apibendrinama fotografijos raida nuo jos pasirodymo Lietuvoje 1839 m. iki 9-ojo dešimtmečio. Dėl istorinės medžiagos gausumo rengiant leidinį buvo apsiribota meninio reportažo diskursu, subjektyvizmą ir požiūrio į fotografijos kūrybos procesus kaitą paliekant ateičiai.  Leidinį sudaro septyni skyriai:
  1. Šaltinių apžvalga;
  2. Senoji fotografija (1839-1917);
  3. Fotografija tarpukariu (1918-1939);
  4. Fotografija karo metais ir pokariu (1940-1952);
  5. Atlydžio ženklai Lietuvos fotografijoje (1953-1968);
  6. Lietuvos TSR Fotografijos meno draugija (1969-1989);
  7. Vietoj pabaigos. 
Knyga parašyta taip, kad joje išdėstytus tyrimų aprašymus jūs galėtumėte derinti su paskaitų metu įsisavinta medžiaga ir savarankiško darbo užduotimis. Skyriuose apibendrinami laikotarpių bruožai, politinis ir kultūrinis kontekstas, organizacinės struktūros, veiklos formos, technologiniai ir kūrybiniai veiklos principai, įvardijami autoriai, kūrinių pavyzdžiai ir kt. Kiekvieno skyriaus pabaigoje pateikiami labai išsamūs literatūros bei šaltinių sąrašai, o taip pat ir temos savarankiškoms studijoms (beje, jos gali jums padėti suformuluoti įvairių rašto darbų temas). Leidinys gausiai iliustruotas fotografijomis, dokumentinėmis nuotraukomis, taikomosios grafikos ir fotoalbumų reprodukcijomis. 

Leidinį rasite VDK bibliotekos 38 skyriuje (Lietuvos fotografijos istorija). Kviečiame paskaitinėti :)


Norime atkreipti dėmesį, kad leidinius ir/ar rastą informaciją galima naudoti TIK mokslo, mokymosi ar savišvietos tikslais. Negalima sistemingai kopijuoti visų žurnalo numerių, viso leidinio ar labai didelių informacijos kiekių. Rasta informacija ir jų kopijos negali būti naudojamos komerciniais tikslais, negalima skelbti kituose leidiniuose ir informacijos šaltiniuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą