2013 m. rugpjūčio 30 d., penktadienis

Vilniaus knygų festivalis

Jau antrus metus Titanike vyks kultūros ir literatūros festivalis "Vilniaus knygų festivalis". Šiemet jame dalyvaus ir VDK GKD Zinai!!! Visą renginio programą rasite ČIA. O dabar - apie diskusiją, į kurią esat kviečiami visi:

© Vilniaus knygų festivalis
 

„Protas ir dvasia svarbiau už kūną. Žala, kurią žmogus patiria skaitydamas blogas knygas, klausydamas blogos muzikos, žiūrėdamas blogus filmus yra kur kas didesnė nei besaikio gėrimo ar rūkymo žala“, – sakė garsus XX a. filosofas ir ekonomistas Ludwig von Mises.

Lietuvos laisvosios rinkos institutas kviečia Jus į diskusiją tema „Kokį meną turi remti valstybė?“ Kurioje šalia Ludwing von Mises minties išprovokuoto klausimo kas yra bloga muzika, blogos knygos ir filmai, taip pat sieksime surasti atsakymus į klausimus: kokiais kriterijais vadovaujasi žmonės, valdžios, verslo atstovai spręsdami, kuriuos menus remti ir palaikyti? Ar tik valstybės finansuojami menai laikytini „tikru“ menu; ir kas lieka užribyje? Kaip istoriškai kito meno samprata? Galiausiai, ar menas yra/gali būti verslu?

Diskusija vyks Vilniaus knygų festivalio metu, rugsėjo 15d. 14 val. Vilniaus dailės akademijos dizaino ir technologijų centro „Titanikas“ (Maironio g. 3) 3 – ojoje salėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą