2016 m. rugsėjo 19 d., pirmadienis

VILNIAUS TARPTAUTINIS TEATRO FESTIVALIS SIRENOS’16

Kviečiame visus Vaidybos studentus sudalyvauti Taptautiniame teatro festivalyje Sirenos 2016.


Vilniaus Tarptautinis Teatro Festivalis Sirenos'16
Tarptautinis Vilniaus teatro festivalis „Sirenos“ atsirado sėkmingai sutapus Vilniaus miesto savivaldybės ir OKT/Vilniaus miesto teatro kultūrinėms ambicijoms, o vietą ši teatrinė iniciatyva surado po viešosios įstaigos „Vilniaus festivaliai“ stogu.
Sirenos – tai antikinėje mitologijoje aprašomos merginos-paukščiai, pavojingai viliojančios pro šalį plaukiančius jūreivius. Festivalis – kaip gundymas, kvietimas, burtai, kuriems neįmanoma atsispirti. Ir kaip šiandieninis aliarmo, perspėjimo, pavojaus signalas, akimirksniu prikaustantis dėmesį.
Rugsėjo 29 – spalio 14 dienomis Vilniuje įvyks net septyni tarptautinės programos spektakliai su specialia „Europolio“ programa, taip pat festivalio kontekste numatomos dokumentinių kino filmų ir dramaturgijos tekstų ekranizacijų peržiūros, kūrybinės dirbtuvės ir tarptautinė jaunųjų teatro kritikų konferencija, užsienio teatro ekspertams bus pristatyta Lietuvos teatro panorama bei vyks tradiciniai susitikimai su užsienio teatro kūrėjais.
Daugiau nei dvi savaites rudenį truksiančių festivalio renginių maratono metu Lietuvos žiūrovams bus pristatyti scenos meno kūriniai iš Graikijos, Portugalijos, Vokietijos, Lenkijos, Izraelio, Šveicarijos ir, žinoma, Lietuvos. Rugsėjo 29 – spalio 2 dieną vyks lietuviško teatro vitrinos pristatymas užsienio teatro ekspertams ir Lietuvos žiūrovams. Tuo pačiu metu festivalio edukacinės programos rėmuose Lietuvių teatro agentūra surengs nemokamą tarptautinę jaunųjų teatro kritikų konferenciją, šiemet įvyksiančią jau šeštąjį kartą, kurioje teatro kritikai iš įvairių užsienio šalių ir Lietuvos aptars jaunosios kartos kuriamo teatro veidus ir pavidalus.
Tarptautinė festivalio programa prasidės specialia „Europolio“ programa, pristatoma bendradarbiaujant su Goethe institutu. „Europolis“ – tai projektas, kuriame menininkai iš Europos – teatro, kino kūrėjai, rašytojai, aktoriai, muzikantai, aktyvistai – dokumentuoja Senojo pasaulio virsmą naujuoju. Projektas organizuojamas Goethe institutams Europoje bendradarbiaujant su Münchner Kammerspiele, Onassis kultūros centru Atėnuose, Vilniaus tarptautiniu teatro festivaliu „Sirenos“, Teatro Maria Matos Lisabonoje ir Tiger Dublin Fringe.

Daugiau informacijos:
http://www.sirenos.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą