2016 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Šokio spektaklis B ir B DIALOGAS

Kviečiame visus VDK Vaidybos studijų programos studentus į šokio spektaklį B ir B DIALOGAS.

VIETA: Menų spaustuvė (Šiltadaržio g. 6),Vilnius.
DATA: 2016 Lapkričio 27 d. Pradžia 18:00 val.
KAINA: Bilietai  nuo 9,20 eur.
BILIETUS PLATINA:  Tiketa.

Bilietus galima įsigyti 1 val. prieš spektaklį menų spaustuvėje. 
Atkreipkite dėmesį: menų spaustuvėje atsiskaitymas tik grynaisiais, atsiprašome už nepatogumus.


Agnietė Lisičkinaitė ir Greta Grinevičiūtė – aktyviai veikiančios dvi jaunosios kartos kūrėjos profesionalioje šokio scenoje pasirodė 2012 m., o jau 2013 m. abi suvaidino savo šokio kurso vadovės A. Naginevičiūtės šiuolaikinio šokio spektaklyje „Hora lupus/Vilko valanda“. Šokėjos yra kviečiamos šokti žinomų lietuvių choreografų darbuose, tačiau nuolat vysto ir individualius meninius sumanymus.

Kai Agnietė ir Greta sugalvojo kurti naują šokio spektaklį, jos pasikvietė dvi merginas - B ir B. Kam? Kodėl? Tyrimams, sako choreografės. Bet ar B ir B nepradėjo užimti žymiai daugiau vietos šiame kūrinyje? Ar sąžininga naudotis tokiomis nekaltomis būtybėmis? Kas iš tiesų yra B ir B?

...Ir štai B&B ateina į teatrą...

Jaunos choreografės ir šokėjos A. Lisičkinaitė ir G. Grinevičiūtė pristato savo pirmąjį bendrą darbą. Po ilgų tyrimų ir žaidimų su B&B merginomis, kūrėjos žengia į sceną ne tik kalbėti apie tai, kas aktualu kiekvienai jaunai moteriai, kūrėjui, mokiniui, norinčiam tapti savarankišku menininku, bet ir galų gale sau ir kitiems atskleisti, kas šiandien tiek kasdieniame gyvenime, tiek ir teatre trukdo būti atviru.

2016 m. rugsėjo 23 d. šokio spektaklis „B ir B dialogas“ buvo pristatytas Korko (Airija) Firkin Crane šokio namų auditorijai. Spektaklio idėja gimė būtent šiame mieste Blank Canvas šokio rezidencijos metu, po kurios kūrėjos nusprendė toliau plėtoti dviejų personažų kelionę ir perkelti idėją į teatro sceną.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą