2016 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Fotografijų paroda

Kviečiame visus Taikomosios fotografijos studentus apsilankyti Mykolo Juodelės fotografijų parodoje "Pakeleiviai". 

VIETA: Vilniaus dailės akademija. "Krematoriumo" galerija (Maironio g. 6 (II-asis vidinis kiemas) 
DATA: 2016 lapkričio 10 - 24d. Pradžia 18 val.
KAINA:  Nemokamai


Fotografijų ciklas „Pakeleiviai“ sukurtas Mauritanijoje, kurioje mėnesį praleidęs ir ilgiausio Afrikos traukinio krovininiuose vagonuose kartu su vietiniais prekeiviais ir ožkaganiais keliavęs Mykolas Juodelė dokumentavo jų gyvenimo ir darbo traukinyje akimirkas.
Dviejų su puse kilometrų ilgio krovininis traukinys iš Sacharos dykumos gelmėse esančių Zouerat kasyklų į Noaudhibou uostą gabena geležies rūdą, kuri sudaro beveik 50% viso Mauritanijos eksporto. Grupelei mauritaniečių šis traukinys yra neatsiejama jų kasdienybės dalis ir vienintelis pragyvenimo šaltinis. Krovininiuose traukinio vagonuose jie gabena ožkas ir maisto produktus, kuriuos vėliau parduoda Zouerat ir taip užsidirba pinigų pragyvenimui. Daugelis jų varginančią 16 valandų kelionę ištveria kelis kartus per savaitę.
Daugiau kaip 4000 kilometrų traukiniu įveikęs fotografas dalinasi unikaliais ir kartais siurrealiais kadrais, vaizduojančiais per beribes dykumos platybes, metalo laužo krūvas ir smėlio audras, “plieninės gyvatės” viduje keliaujančių vietinių žmonių gyvenimą. "Pakeleiviai" – tai pažintis su kitu pasauliu, kita realybe, su sunkia bet oria žmonių būtimi vienoje atšiauriausių pasaulio vietų.
Mykolas Juodelė (g.1989) keliavo ir fotografavo Europoje, Vidurio Rytuose, Afrikoje ir Indijos subkontinente. Yra surengęs personalines parodas Irake, Erbil mieste, Shanidar meno galerijoje, Irano sostinėje Teherane meno galerijose Vista, Tehran Milad Tower ir Ax Caffe, Vilniuje, galerijoje Studium P, taip pat dalyvavo kolektyvinėje parodoje Dubajuje (Arabų Emyratai) ir demonstravo savo nuotraukas "Focus" fotografijos festivalio Mumbajuje (Indija) metu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą