2014 m. spalio 12 d., sekmadienis

Spalio 13 d. Vilniaus universitete Komunikacijos fakultete vyks seminaras apie autorių teises kūrybinėse medijose

Rytoj, spalio 13 d. 16.00-18.00 val. Kūrybos komunikacijos (JR5) auditorijoje vyks seminaras „Autorių teisių apsauga ir visuomenės prieigos prie kūrybos teisė“ bei „Piratavimo priežastys ir kovos su piratavimu strategijos".


Paskaitą „Autorių teisių apsauga ir visuomenės prieigos prie kūrybos teisė“ skaitys dr. Stasys Drazdauskas – Advokatų kontoros „Borenius“ advokatas, VU Teisės fakulteto lektorius. Paskaitoje bus nagrinėjami autorių apsaugos tikslai, principai ir autorių teisių išimtys. Vyks diskusija apie kūrėjo teisę gauti atlygį ir visuomenės teisę gauti prieigą prie kūrybos paveldo. Pranešėjas apžvelgs Lotynų Amerikos valstybių situaciją.

Lietuvos antipiratinės veiklos asociacijos pirmininkė, Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos prezidentė Dina Adomavičiūtė skaitys paskaitą tema „Piratavimo priežastys ir kovos su piratavimu strategijos”. Pranešėja pateiks atsakymą, kodėl žmonės užsiima piratine veikla, apžvelgs kovos su piratavimu būdus, aptars Lotynų Amerikos situaciją.

Paskaitų metu bus demonstruojama keliaujančio Kolumbijos audiovizualinio menų festivalio FIDAAC kino programos dalis – trumpametražiai studentų filmai.

Renginio iniciatorius - festivalis „In Latino“ vykstantis š.m. spalio 9–16 dienomis. Daugiau apie festivalio idėją ir šiųmetinę programą skaitykite projekto svetainėje http://kinopavasaris.lt/inlatino/ ir interviu su projekto vadove Agnesta Filatove http://www.kinopavasaris.lt/naujiena?id=1411651432

Kviečiame dalyvauti!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą