2014 m. spalio 14 d., antradienis

Konkursas-paroda „Debiutas‘14“ – naujų veidų Lietuvos fotografijoje paieška

KONKURSO PABAIGA 2014 m. SPALIO 27 DIENĄ


Tai Lietuvos fotomenininkų sąjungos konkursas skirtas naujų veidų Lietuvos fotografijoje atradimui. Konkursas yra skirtas ne tiek jauniems amžiumi, bet jauniems, pradedantiems ar jau randantiems savo kelią fotografijoje. Konkurse amžius yra ribojamas tik jauniausiems fotografams. Konkurse gali dalyvauti fotografai nuo 16 metų iki ... Tai nėra vien jaunųjų (amžiumi) autoriu konkursas. Šiais laikais fotografija populiarėja, galimybės plečiasi ir vis daugiau žmonių, pradeda domėtis ir atrasti fotografiją sau ir dalintis ja su kitais. Viena pagrindinių konkurso salygų - konkurse negali dalyvauti fotografai jau esantys fotomenininkų sąjungos nariais ar 2010 ir 2012 metų konkurso „Debiutas“ finalistai. Vienas iš konkurso prizų – trys personalinės konkurso „Debiutas“ laureatų parodos Lietuvos fotomeninkų sąjungos „Vilniaus“ fotografijos galerijoje 2015 metais. Konkursas vykdomas kas dvejus metus. 2014 metais parodos „Debiutas‘14“ (su katalogu) atidarymas yra numatytas lapkričio 25 dieną.

KONKURSO SĄLYGOS:

Konkursui galima pateikti nuo 4 (ne mažiau) iki 16 nespalvotų ar spalvotų fotografijų, sukurtų ne anksčiau kaip 2009 m. (pageidautinas ciklas arba serija). Tema laisva. Atrankai priimami ir atspaudai, ir kūriniai skaitmeniniu formatu. KONKURSO PABAIGA SPALIO 27 DIENĄ. Konkurse gali dalyvauti autoriai ne jaunesni kaip 16 metų. Lietuvos fotomenininkų sąjungos nariai, turintys meno kūrėjo statusą, konkurse nedalyvauja. Autoriai, dalyvavę konkurse „Debiutas ‘10“, „Debiutas ‘12“ ir patekę į finalą (t.y. tie, kurių fotografijos buvo eksponuojamos konkurso parodoje bei spausdintos kataloge) konkurse dalyvauti nebegali. Tie kas dalyvavo, tačiau į finalą nepapuolė – gali dalyvauti ir šių metų konkurse, tačiau su kitomis fotografijomis arba atnaujinta serija. Pateikiant nuotraukas konkursui būtina nurodyti tikrąjį autoriaus vardą ir pavardę. Nepateikus tikrojo autoriaus vardo ir pavardės jūsų fotografijos nedalyvaus konkurse. Norintys konkurso parodoje, kataloge ir pranešimuose apie konkursą būti pristatytais pseudonimu apie tai konkurso rengėjus turi informuoti atskirai, pageidautina raštu arba el paštu: lietuvos.fotografija@gmail.com.


FOTOGRAFIJŲ PATEIKIMO SĄLYGOS:

Pateikiant atspaudus, būtina pateikti anketą (laisva forma) kurtioje reikia nurodyti autoriaus vardą, pavardę, kūrinių sukūrimo metus, pavadinimus ir užrašyti „su konkurso Debiutas’14 sąlygomis sutinku“ bei pasirašyti . Taip pat prašome nurodyti elektroninį bei pašto adresą (pageidautina) ir telefoną, kuriais galima būtų susisiekti su autoriumi. Atrankai priimami atspaudai gali būti pristatyti arba išsiųsti paštu (pagal pašto spaudą, jei siunčiama iš Lietuvos) iki 2014 m. spalio 27 dienos. Adresas: Lietuvos fotomenininkų sąjunga, Gedimino pr. 43, LT–01109, Vilnius, Lietuva. Nurodytu adresu skaitmeninės fotografijos konkursiui nepriimamos, bet kuriuo Lietuvos fotomenininkų sąjungos elektronio pašto adresu atsiųstos fotografijos taip pat nebus priimamos ir nedalyvaus konkurse.

Pateikiant kūrinius skaitmeniniu formatu reikia užsiregistruoti http://vote.pressphoto.lt/lt/user/ registration sistemoje. Būtina atsakyti į visas regstracijos metu pateiktas užklausas. Nepilnai užpildžius registravimo formą konkurso organizatoriai pasilieka teisę neleisti jūsų fotografijoms dalyvauti konkurse. Užklausoje „Žinasklaidos priemonė/Laisvai samdomas“ parašykite „Konkursas Debiutas“. 
Kai jūsų registracija bus patvirtinta sulauksite pranešimo į savo el pašto dėžutę ir galėsite prisijungti prie sistemos http://vote.pressphoto.lt/ registracijos metu jūsų pačių pasirinktu Prisijungimo vardu ir Slaptažodžiu. Prisiregistravus sistemoje būtina pasirinkti konkursą („Debiutas“) kuriame jūs dalyvausite. Pasirinkus konkursą jūsų pasirinkimas bus dar kartą patvirtintas ir tuomet jau galėsite įkelti fotografijas į sistemą. Registravimosi patvirtinimai gali užtrukti iki 24 valandų. 
Įkeliant fotografiją skyriuje „Pavadinimas“ būtina nurodyti kūrinio sukūrimo metus ir serijos / ciklo pavadinimą, skyriuje „Aprašymas“ galite suteikti kiekvienai nuotraukai papildomą pavadinimą ar suteikti aprašymą (tai nėra būtina). Registravimasis į sistemą pateikiant fotografijas skaitmeniniu formatu vyksta iki 2014 m. spalio 26 dienos. 


KITOS KONKURSO SĄLYGOS:

Konkurso dalyviai, pateikdami kūrinius, prisiima atsakomybę, jog jie yra šių kūrinių autoriai, taip pat garantuoja, kad pateikiamų kūrinių neturtinės ir turtinės teisės priklauso patiems autoriams. Eksponuojant ar publikuojant kūrinius, autorius gali būti pristatomas pseudonimu, tačiau pateikiant kūrinius konkursui prašome nurodyti tikrąjį vardą ir pavardę.

Konkurso organizatoriai pasilieka teisę panaudoti atsiųstas fotografijas ar jų skaitmenines laikmenas, nurodant autorių ar jo pseudonimą (kaip pageidaujama) konkurso leidinyje ar elektroninėje jo versijoje, eksponuoti parodoje, konkursų „Debiutas“ reklamoje, Lietuvos fotomenininkų sąjungos ar konkurso partnerių interneto svetainėse, anonsuojant šį ar kitus konkursus-parodas „Debiutas“, leidiniams susijusiems su konkursu ar paroda, neišmokant honoraro. Kylant ginčams dėl turtinių ir neturtinių teisių su trečiąja šalimi atsakomybė atitenka kūrinio pateikėjui. Konkurso dalyvio (autoriaus) sutikimas su šiomis sąlygomis laikomas kūrinių (nuotraukų ar jų skaitmeninių laikmenų) atsiuntimas į konkursą. Konkurso dalyviui nesilaikant sąlygų ir reikalavimų pateikti kūriniai gali būti nevertinami.

Lietuvos fotomenininkų sąjunga, Gedimino pr. 43, Vilnius LT-01109, Lietuva, lietuvos.fotografija@gmail.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą