2014 m. vasario 20 d., ketvirtadienis

Vilniaus rotušė kviečia į spektaklį "Romeo ir Džiuljeta"



Šokio spektaklis „Romeo ir Džiuljeta“, sulaukęs didžiulio žiūrovų susidomėjimo 2013 m. gruodžio 30 d. premjeros metu Vilniaus rotušėje, tęs savo gyvenimą naujoje unikalioje erdvėje – muzikiniame teatre „New York“ Vilniuje. Jį bus galima vėl pamatyti 2014 m. kovo 8 d., šeštadienį. 

Spektaklio režisierė Modesta Butautytė apie idėją sujungti klasikinį baletą su gatvės šokiu sako: „Šokis - tai lyg mano maža misija šiam pasauliui. Dirbu daugiausia su vaikais ir paaugliais. Man tai yra geriausia pasaulyje profesija, jei šokį galima taip vadint. Ilgą laiką šokau baletą, tačiau supratau, kad noriu daryti ką nors kitokio, ypatingo. Pradėjau mokytis hip hopo. Jis patraukė mane, hip hopo kultūra suteikia didžiulę laisvę.“ Šokio spektaklis „Romeo ir Džiuljeta“ atgaivina žinomą meilės istoriją naujam gyvenimui – šį kartą šviesiam, be smurto, nuoskaudų, tragizmo. Kitaip nei daugumoje pastatymų, siekiama parodyti tyrąją ir gražiąją šios istorijos pusę. V. Šekspyro kūrinio emocionalumą, amžiną aktualumą padės atkleisti susieti baletas ir gatvės šokis. 

„Kai pasiūlė prisidėti prie šio projekto, iškart sutikau. Nemėgstu monotonijos, nuolat stengiuos išbandyt ką nors naujo. Visada siekiau pamėginti susieti baletą ir hip hopą vienoje scenoje. Šios dvi skirtingos šokio kultūros įaugę į mane, tad... kodėl užsiimti tik viena, jei galiu dirbti su abejom? Projektui įgyvendinti subūrėme šokio trupę iš grupės „Zuzu Crew“ – besimokančio gatvės šokių jaunimo - ir profesionalių baleto artistų. Pradėjus dirbti buvo įdomu, kas iš to išeis. Rezultatu esame patenkinti...“ – teigia spektaklio režisierė. 

Sausakimša salė premjeriniuose spektakliuose ir teigiami atsiliepimai po jų tik patvirtina – tai naujas kūrinys, tikrai patraukiantis žiūrovą. 

Laisvasis menininkas ispanas Eddie Rivera – operatorius ir režisierius, kuriantis reportažinius - dokumentinius filmus apie kylančias Lietuvos šiuolaikinio meno žvaigždes, susidomėjo šio spektaklio režisiere M. Butautyte ir jos darbu, sukūrė video reportažą. 

Šokio spektaklis „Romeo ir Džiuljeta“ bus rodomas kovo 8 d. 20 val. muzikiniame teatre „New York“ (Kalvarijų g. 85 Vilnius) Po spektaklio vyks E. Riveros reportažo peržiūra, bus galima betarpiškas pabendrauti su projekto sumanytojais – režisiere, aktoriais, organizatoriais. 

Bilietus platina Bilietai.lt

© Teksto autorė A. Grienvič, 2014.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą