2016 m. rugpjūčio 30 d., antradienis

Fotografijų paroda. Justina Christauskaitė. Anūkai, rūbai, seneliai

Kviečiame visus VDK bendruomenės narius ir ypač Taikomosios fotografijos studentus, apsilankyti Justinos Christauskaitės fotografijų parodoje.


VIETA:  Vilniaus fotografijos galerija (Stiklių g. 4, įėjimas iš Didžiosios g. 19)

DATA IR LAIKAS: 2016 08 25 - 09 24. Atidarymas: 2016 08 25, 17.30 val.

KAINA: Nemokamai



Vilniaus fotografijos galerijoje rengiamasi eksponuoti menininkės Justinos Christauskaitės projektą „Anūkai, rūbai, seneliai“. Tai – rezultatas kelis metus trukusio meninio-socialinio tyrimo, kurio metu susitikti, prakalbinti ir nufotografuoti 192 jauni žmonės iš 40-ties Lietuvos vietovių: miestų, miestelių ir kaimų.
Atkreipiamas dėmesys ir į aplinką, nes buvo fotografuojama prie anūkų arba senelių buvusių ar esamų namų durų. J. Christauskaitės teigimu, tai buvo sąmoningas pasirinkimas, nes namo įėjimas asocijuojasi su giminės fotografavimosi tradicija. Menininkės šeimoje buvo įprasta prieš išvykstant po viešnagės pas senelius nusifotografuoti prie namų durų, nes ten yra laukimo, pasisveikinimo ir atsisveikino vieta.
Projektui buvo fotografuojama juostiniais fotoaparatais „Liubitel“ ir „Yashica 124G“. Pasirinkusi seną techniką J. Christauskaitė norėjo dar kartą pabrėžti tradicijos, palikimo tęstinumo svarbą ir taip pat pasijusti „fotografo iš praeities batuose“ – juk juostinis fotoaparatas reikalauja apgalvoti kiekvieną kadrą. 
Šis daug laiko ir pastangų pareikalavęs, tačiau nuoširdaus jautrumo nepraradęs projektas bus rodomas rugpjūčio 25 dieną, 17.30 valandą, Vilniaus fotografijos galerijoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą