2016 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

Fotografijų paroda Alis Balbierius. Iš LEDO INKLIUZŲ

Kviečiame visus VDK Taikomosios fotografijos studentus apsilankyti Prospekto galerijoje ir apžiūrėti fotografijų parodą.

VIETA: ,,Prospekto" galerija, Gedimino pr. 43, Vilnius.
DATA: Nuo rugpjūčio 23 d. iki rugsėjo 17 d.
KAINA: Nemokamai



Prospekto“ galerijoje Vilniuje nuo rugpjūčio 23 d. iki rugsėjo 17 d. atidaroma Alio Balbieriaus fotografijos paroda „ iš Ledo inkliuzų“. Rugsėjo 14 d. 17.30 val. rengiamas parodos uždarymas. Jame dalyvaus pats autorius ir rašytoja, filosofė, humanitarinių mokslų daktarė Jūratė Baranova.
Fotografijų serija „Ledo inkliuzai“ – tai bandymas pažvelgti į įvairius, dažnai turinčius ir simbolinį krūvį, daiktus, paveiktus galingų, kosminių gamtos galių, šiuo atveju - vandens ir šalčio.
Šios fotografijos yra arti dailės. Pirmiausia asambliažo-koliažo principu gaminami reljefiški objektai, kurie vėliau nufotografuojami įvairiose, dažniau tirpimo, būsenose; akcentuojama spalva ir dekoratyvumas.
Ledas, šaltis keičia daikto „būtį“, naikina vienas ir kuria kitas prasmes, aliuzijas. Vaizduose persipina kičas ir filosofija, poezija ir ekologija, yra siurrealizmo elementų; kita vertus, objektai artimi ir natiurmorto žanrui.
Serija pradėta kurti 1999 metais Vilniuje; su pertrūkiais tęsiama iki šiol.
Mažesnės personalinės „Ledo inkliuzų“ parodos buvo surengtos Vilniuje (2005, 2015), Berlyne (2014) ir Kaune (2014).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą