2016 m. balandžio 15 d., penktadienis

Drabužių kolekcijos "Antiidealas" nuotraukų parodos atidarymas

Kviečiame visus VDK bendruomenės narius, kitus besidominčius ir ypač Taikomosios fotografijos studentus į drabužių kolekcijos  "Antiidealas" nuotraukų parodos atidarymą. 


VIETA: Vilniaus miesto savivaldybės II aukšto foje ,,Jaunimo informacijos centras"
DATA: Balandžio 19 - gegužės 3d. Pradžia 11val.
KAINA: Nemokama 

Projekte dalyvavo ir nepamirštamą darbą sukūrė ir Vilniaus dizaino kolegijos studentė Modesta Kremerytė.

Parodos atidarymo metu žiūrovai turės galimybę pamatyti filmą apie kolekcijos kūrimo procesą, susipažinti su drabužius kūrusiais talentingiausiais jaunosios kartos lietuvių dizaineriais ir išvys kolekciją, įamžintą parodos ekspozicijoje. 


Analogų Europos meno pasaulyje neturintis meninis projektas "Antiidealas" vyko 2015 metų rugpjūčio - gruodžio mėnesiais Vilniaus Markučių dienos veiklos centre. Projekto metu Lietuvoje ir užsienyje pripažintos jaunosios kartos drabužių dizainerės Vidmina Stasiulytė, Modesta Kremerytė, Rūta Lendraitytė Utalla, Aleksandra Glušinaitė, Elzė Sakalinskaitė ir Milita Balčaitytė (dizaino studija "Indigo") lankėsi Markučių centre bei bendravo su jo klientais - proto negalią turinčiais žmonėmis. Užsimezgusi draugystė bei įgyta unikali patirtis įkvėpė menininkes sukurti drabužių kolekciją, atspindinčią jų pasirinktus modelius. Šią originalumu, stilingumu ir pozityvumu spinduliuojančią kolekciją prieš fotografės Raimondos Vyšnios objektyvą pademonstravo patys ją įkvėpę modeliai Ramūnas Nausėdas, Petras Liutkevičius, Aliona Zborovskaja, Indraja Kalnikaitė, Marius Mikoliūnas, Oksana Tulko, Giedrius Supranavičius ir Jolanta Dobralovič.

Tai išskirtinis projektas. Tiesiog neįtikėtina, kiek pozityvumo ir įkvėpimo gali suteikti menininko ir jo modelio bendravimas. Ši kolekcija vertinga ne tik dizaino meno kontekste. Ji iliustruoja gražiausius, spalvingiausius ir šilčiausius žmogiškus ryšius, lygiavertį ir pozityvų bendravimą tarp labai skirtingų žmonių.



Daugiau informacijos apie projektą rasite socialiniame tinkle Facebook: https://www.facebook.com/Antiidealas-1642870325969683/?fref=ts

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą