2016 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Dizaino savaitė 2016.05.02-08

Kviečiame visus VDK Interjero ir Mados dizaino studentus bei kitus besidominčius dizainu į dizaino savaitę 2016.



DIZAINO SAVAITĖ – jau vienuoliktus metus iš eilės vyksiantis vienintelis tokio masto dizaino festivalis Lietuvoje. Tradiciškai pirmąją gegužės savaitę penki Lietuvos miestai – Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai ir Telšiai – pasineria į dizainerišką fiestą, kurios metu svečiai kviečiami sudalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, apsilankyti parodose, semtis žinių ir jomis dalintis tarptautinėse konferencijose, o kūrėjai – pristatyti savo naujausius darbus.

Taip pat DIZAINO SAVAITĖ 2016 puošis nauja įvaizdine spalva, kurią išrinkti padėjo festivalio gerbėjai, draugai, lankytojai, sekėjai Facebook socialiniame tinkle – laimėjo gaivi ir pavasariška greipfrutų oranžinė. Be to, šiais metais  festivalis pasipildė ir visas veiklas vienijančia tema „Jungtys“. Taip siekiama pabrėžti tiek šiuo metu itin augančią tarpsektorinio bendradarbiavimo, inovacijų svarbą, tiek dizaino įtaką šalies ekonominei, politinei situacijai, bei, žinoma, paskatinti festivalyje dalyvaujančius kūrėjus ieškoti netikėtų ir originalių dizaino objektų išpildymo bei pristatymo formų.

Šiais metais DIZAINO SAVAITĖ lankytojus pakvies į daugiau nei 110 unikalių renginių, skirtų tiek dizaino mėgėjams, tiek profesionalams. Miestų centre įsikūrusių kavinių, parduotuvių bei salonų vitrinos pasipuoš daugiau nei 40 jaunųjų dizainerių darbais, o prie festivalio prisijungs net 9 dizaino krypties studentus ugdančios aukštosios mokyklos. Festivalio metu taip pat bus išrinkti ir nacionalinio konkurso GERAS DIZAINAS laimėtojai bei įrengta perspektyviausių Lietuvos dizainerių darbų ekspozicija. Kviestiniai šių metų festivalio svečiai- jaunųjų Vengrijos dizainerių asociacija FISE (SYDA) bei Vokietijos dizaino žurnalas „Form“. O kad festivalio lankytojai neliktų išalkę, DIZAINO SAVAITĖS meniu pasirūpins festivalio draugai ir partneriai. Apie visa tai ir dar daugiau- DIZAINO SAVAITĖ 2016 renginių kataloge.

Dizaino savaitės katalogą rasite čia: http://www.dizainosavaite.lt/2016/04/dizaino-savaite-2016-programa/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą