2015 m. gegužės 25 d., pirmadienis

Kviečiame į Rimaldo Vikšraičio personalinės fotografijų parodos atidarymą


Gegužės 27 d., trečiadienį, 17.30 val. „Prospekto“ fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) atidaroma Rimaldo Vikšraičio personalinė fotografijų paroda. 


Pasaulyje apie Rimaldo Vikšraičio fotografijas imta kalbėti daug ir garsiai po Arlio fotografijos festivalio atradimų apdovanojimo, kuriam jį nominavo britų fotografijos legenda Martin Parr. Ir nuo to laiko Rimaldas savo personalines parodas dažniau rengia už Lietuvos ribų nei fotografijų herojų ir savo šalyje. Parodoje „Prospekto“ fotografijos galerijoje autorius pristato darbus, kurtus per pastaruosius penkis dešimtmečius, rasime čia ir žymiausių ciklų „Pavargusio kaimo grimasos“, „Vienkiemo godos“ atgarsių, ir pastaraisiais metais autoriaus plėtojamą „Pasaulio kvapų“ temą. Ir nors naujausi Rimaldo Vikšraičio darbai skiriasi nuo žinomiausių ciklų, žiūrovas vis tik verčiamas būti vojeristu, stebinčiu ne visada patrauklią, o kartais ir šokiruojančią realybę. Minėtasis Martin Parr apie Rimaldo darbus rašė: „žvelgdamas į Vikšraičio fotografijas jaučiuosi, it dalyvaučiau beprotiškame ir siurrealiame vakarėlyje, tarsi sėdėčiau už to paties stalo. Jei aš kalbėčiau lietuviškai, galėčiau ten sudalyvauti. Bet, deja, to niekada neatsitiks, todėl mums lieka tik R. Vikšraičio fotografijos.“

Rimaldas Vikšraitis (g. 1954 m. kovo 18 d. Sintautuose, Šakių rajone) nuo 1985 m. Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys. 1997 m. jam suteiktas Tarptautinės meninės fotografijos federacijos (FIAP) fotografo menininko (AFIAP) garbės vardas. 2000–2001 m. ir 2003–2004 m. paskirta Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos individuali valstybės stipendija. Didžiausiame Europos fotografijos festivalyje „Rencontres d’Arles“ (Arlio susitikimai) Arlyje (Prancūzija) 2009 m. jo darbai įvertinti pagrindiniu, Metų atradimo prizu.

Paroda veiks iki birželio 20 d.

„Prospekto“ fotografijos galerija, Gedimino pr. 43, Vilnius
Tel: +370 5 2618338
Darbo laikas: II–V 12–18 val., VI 12–16 val.

© Rimaldas Vikšraitis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą