2013 m. liepos 4 d., ketvirtadienis

VDK Mados dizaino katedros studentų kūrybiniai bandymai Kultūros naktyje

Ar jau žinote ką veiksite rytoj? Ar tik nepamiršot, kad jau rytoj startuoja Kultūros naktis? Jei primiršot - prisiminkit peržiūrėję ankstesnį įrašą :) O jei ir nepamiršot, vis vien primenam ir dar priduriam, jog šiemet Kultūros naktyje dalyvaus ir VDK studentai, palaukit.. ir dėstytojai (apie dėstytojus skaitykite naujesniame įraše - štai ČIA)!


Liepos 5 d., 18:00 - 19:00 val., Klubo „Soulbox“ terasa ir baro erdvė (Vilniaus g. 33 / Palangos g. 4) bus pristatomi Vilniaus dizaino kolegijos, Mados dizaino katedros studentų kūrybiniai bandymai! Stilius, forma, spalva, transformacija. Kolekcijas pristato kūrybingiausi ir entuziastingiausi VDK diplomantai ir studentai! Visa informacija ČIA.


Kolekcijos: 
1. Agnė Sudikaitė, kolekcija „Dorian“ inspiruota XIX a. Oskaro Vaildo romanu „Doriano Grėjaus portretas“. Tai kolekcija perteikianti vidinio ir išorinio pasaulių kovas. Su ironija ir arogancija analizuojanti aukštuomenės gyvenimą ir ieškanti idealumo.

2. Alina Petrauskytė. Kolekcija „Miesto Vibracijos“. Tai aktyvaus laisvalaikio, jaunatviška, kosmopoliška apranga miesto gyventojui. Įkvėpta kultūrų samplaikos tarp Japonijos ir Vakarų Europos. Kolekcijoje naudojami modernaus miesto gyvybingumą perduodantys spaudai.

3. Korina Miežlaiškytė.Kolekcija „Sluoksniai“. Tai minimalistinė kolekcija, įkvėpta universalumo idėjos. Šia kolekcija norima parodyti, kad žodžiai - elegantiškas, subtilus, patogus ir unikalus puikiai dera viename drabužyje.

4. Monika Pranckaitytė. „Eutanazijos kalneliai“ - pagalba nusižudyti peržengus sterilios erdvės slenkstį. Lėtas pakilimas, staigus kritimas, septyni ratai: gravitacijos choreografija, tunelio vizija, prarasta vaizduotė, euforija, mirtis. Ritualas, kuriam sukurti naudojamas nemirtingumo simbolis - ratas. /RITUS/

5. Laura Pikūnaitė. „Sapno portretas“ - kolekcija paremta Z. Froido teorijomis ir miego tyrimais. Perėjimas iš būdravimo į keistus ir nesuprantamus sapnų klodus, kurie atgaivins vaizduotę.

6. Jurgita Žaromskytė.„Sensacijos“.  Paslaptingi ir nepaaiškinami aplinkos dirgikliai sukausto dėmesį, palengva apleidžia mintis ir palieka nepaprastai ryškų ženklą žmogaus sąmonėje. Tad kurdama mįslingas vizualines projekcijas, siekiu sukurti specifinę nuotaiką ir palikti vietos žmogaus interpretacijai bei fantazijai.

7. Aliona Jakovleva. Kolekcija „Closed“. Kiekvienas žmogus yra užsidėjęs šimtus kaukių. Aš noriu parodyti, koks žmogus yra trapus viduje ir galų gale atsiveria ir parodo tikrąjį save.

8. Marija Krutulytė. Kolekcija „Dvi pusės“.  Žmogaus siela yra arena, kurioje kovoja Dievas ir Velnias, angelai ir demonai, gėris ir blogis, juoda ir balta.

9. Elmira Asadulajeva. Kolekcija „Tantibus“. Kolekcija įkvėpta jaudinančio jausmo, kai, pabudus po ryškaus košmaro, užplūsta adrenalinas, nes ką tik tavo siela išgyveno tokius jaudinančius dalykus, kurių gyvenime niekada nenorėtum patirti dėl to, kad saugotum savo fizinį kūną.

10. Greta Vitkauskaitė. „Monton“ stiliaus kolekcija interpretuojant „Naujosios estetikos“ reiškinį. 
Kolekcijoje atskleidžiamas virtualiojo pasaulio perėjimas į realųjį ir realaus į virtualųjį. Marškinėlių spaudais, drabužių konstrukcija, spalvine gama atskleidžiamas glaudaus ryšio tarp žmogaus ir technologijų rezultatas. 

11. Ugnė Smalskytė. Kolekcija pavadinimu „Electrified“ inspiruota audrų su žaibais. Kolekcija pasakoja kaip prasideda bei pasibaigia audra, bei atskleidžia, jog nuostabiausi pojūčiai ar vaizdai, dažniausiai būna patys pavojingiausi.

12. Kastė Svilaitė. Kolekcija „Retruškos“. Tarpukario ir šių laikų samplaikos inscenizacija, kurianti teatrališką gyvenimo viziją, kartu perteikdama tuštybę ir dramatiškumą. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą