2016 m. gruodžio 6 d., antradienis

Šokio spektaklis „Chimeros karoliai“

Kviečiame visus VDK Vaidybos studentus ir kitus besidominčius teatru į šokio spektaklį ,,Chimeros karoliai", kuris vyks Menų spaustuvėje"

VIETA: Menų spaustuvė, Šiltadaržio g.6, Vilnius
DATA: 2016.12.09 Pradžia 19 val.
KAINA:  Nuo 10 eur.
BILIETUS PLATINA: TIKETA


„Chimeros karoliai“ – tai naujas choreografės šokio spektaklis, kuriame penkios skirtingų patirčių ir amžiaus šokėjos įkūnija galingus moteriškus archetipus, siejamus su mitine pabaisa. Ugnimi alsuojanti moteriško prado būtybė gali būti nenuspėjama, pavojinga, švelni, mylinti ar motiniška. 
Spektaklyje šokėjos lyg karolius veria savo troškimus ir iliuzijas, ant išgyventos patirties augina naują odą, taip kaupdamos išmintį ir tvirtybę. Spektaklio “moteris” netelpa į įprastus, mūsų amžiaus, moters grožio sampratos rėmus. Kostiumų dailininkės ir choreografės dėka, moterų kūnai deformuojami ir keičiami, tačiau neįprastos estetikos kūno transformacijos tuo pačiu žymi jų stiprybės ir moteriško gaivalo išraišką. Spektaklio chimeros – tai ne monstrai, o galingų senovinių moteriškų archetipų įsikūnijimas: gyvybę duodanti Motina, nuodingoji žinių nešėja Gyvatė, viską apimanti gaivališka aistra, įsukanti į amžiną trigalvės būtybės mirties ir prisikėlimo ciklą.
Scenoje regimos subtilios metalo konstrukcijos, šokančių aktorių kūnų pagalba, kuria paslaptingas garso skulptūras. Šokėjai transformuoja akustinius erdvės signalus į optines struktūras, nematomą paversdami matomu.
Šis šokio spektaklis pakviestas dalyvauti šių metų kovo vidury Šendženo eksperimentinio teatro bienalėje (Shenzhen Futian) Šendženo mieste (Kinija), kur spektaklis atidarys prestižinės bienalės programą.
Aira Naginevičiūtė – Lietuvos šiuolaikinio šokio choreografė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė, pirmoji Lietuvos šiuolaikinio šokio kūrėja, apdovanota aukščiausiu teatro apdovanojimu – Kultūros ministerijos premija. Per savo kūrybinę karjerą subūrusi ir vadovavusi ne vienai trupei, prieš daugiau nei metus A. Naginevičiūtė įkūrė profesionalų šokio teatrą AIROS, debiutavusį spektakliu „Chimeros karoliai“.
 Taip pat bilietus galima įsigyti 1 val. prieš spektaklį menų spaustuvėje. Atkreipkite dėmesį: menų spaustuvėje atsiskaitymas tik grynaisiais, atsiprašome už nepatogumus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą