2016 m. spalio 31 d., pirmadienis

Troškulys - šokio spektaklis

Kviečiame visus Vaidybos studijų programos studentus apsilankyti šokio spektaklyje ,,Troškulys"

VIETA: ,,Menų spaustuvė" Šiltadaržio g. 6. Vilnius
DATA: 2016m. 11mėn. 11d. (Penktadienis)  Pradžia 19:00. Pabaiga 19:50
KAINA: 11, 20 eur.

,, Troškulys"
„Vieninteliai, kas dabar yra tikrai mūsų – tai mūsų vanduo ir mūsų oras“. (Oskaras Olivera, gamyklos darbuotojas, kuris vedė savo žmones į pergalę prieš Bolivijos vandens privatizaciją)
Ar įsivaizduojate gyvenimą be geriamo vandens? Pasaulyje asmeninėms ir pramonės reikmėms kasdien suvartojame tonas vandens, nesusimąstydami, kad jo ištekliai gali būti riboti. Būdami visuomenės dalimi dažniausiai nepastebime savo veiksmų pasekmių ir (tylių) karų, vykstančių dėl vandens šaltinių privatizacijos. Kinų hieroglifas skirtas žodžiui „vanduo”, taip pat reiškia ir kontrolę. Simboliška, kad vanduo greitai taps preke, antrąja nafta, nauja priežastimi globaliniams konfliktams.
Kol vartojame vandenį nemąstydami apie jo kilmę, be perstojo siurbiant požeminius vandenis, mūsų planeta virsta dykuma. Mes, tiesiogine prasme, laidojame save po sausa žeme. Ar esame tam pasiruošę?
Metu jums iššūkį aplankyti pasaulį, kuriame vandens tiekimas beveik išnykęs. Pasaulį, kuriame desperatiškai ieškome būdų sausą žemę vėl paversti derlinga, kur vysta tiekėjų kova dėl šaltinių, kur naudojame paskutinius švarius lašus rizikuodami ištuštinti gręžinius.
Choreografija ir režisūra: Niels Claes.
Šokėjai: Niels Claes(Belgija), Oksana Griaznova (Lietuva), Gyeong Jin Lee (P.Korėja), Omer Lavie (Izraelis), Paulius Prievelis (Lietuva).
Muzika: Andrius Stakelė
Šokio teatras AURA platforma „Ant AUROS batuto” sukurta siekiant suteikti jauniems choreografams galimybes dirbti su šokio teatro AURA trupe. Batutas - tai antras reikšmingas šuolis šokėjo biografijoje, simbolizuojantis savarankiško kūrėjo pasaulį, kuriame vizijos materializuojasi kitų atlikėjų kūnuose.
DĖMESIO, įspėjame alergiškus žmones, kad spektaklyje naudojamos medienos pjuvenos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą