2016 m. kovo 22 d., antradienis

Eduardo Jonušo tapybos parodos atidarymas ir knygos pristatymas

Maloniai kviečiame visus VDK bendruomenės narius, kurie domisi menu, į nemokamą iškilaus Neringos krašto kultūros paveldo gaivintojo ir menininko Eduardo Jonušo tapybos parodos atidarymą.

DATA: 2016 m. kovo 30 d. (trečiadienis) 17.30 val. 
VIETA: Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerija, Šv. Jono g. 11, Vilnius.


Eduardas Jonušas surinko ir atkūrė kuršių krikštus, parengė Nidos etnografinių kapinių restauravimo projektą, nutapė paveikslų ciklą „Įžymūs Mažosios Lietuvos žmonės“. Iš Klaipėdos persikėlęs į Nidą, greta tapybos ėmėsi medžio skulptūros ir metalo darbų. Išskirtiniai E. Jonušo kūriniai: paminklas prof. Liudvikui M. Rėzai (kopose netoli Pervalkos), metalo pano „Pašto karieta“, puošiantis Nidos paštą, medžio bareljefų pano „Darbas“  Neringos savivaldybėje...  1972- 1982 m. E. Jonušas sukūrė seriją tapybos darbų „Penktasis planetos ciklas“, kurių dalis iki balandžio 11 d. bus eksponuojama  Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje. 


Taip pat kviečiame apsilankyti knygos  „Vaizdai ir mintys" („Eglės“ leidykla) pristatymą, kuris įvyks š. m. kovo 30 d. (trečiadienį) 17.30 val. Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje, Šv. Jono g. 11, Vilniuje. 

Knygoje „Eduardas Jonušas: vaizdai ir mintys“, kurią parengė Aldona Žemaitytė-Petrauskienė apie Eduardą rašo jo artimieji, bičiuliai, jo talento gerbėjai ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Čia taip pat spausdinamos ištraukos iš prieš dešimt metų išleistos E. Jonušo knygos „Likimo spąstuose“. Knyga gausiai iliustruota Eduardo Jonušo tapybos, skulptūros, metalo darbais, taip pat nuotraukomis, kuriose užfiksuota Eduardo, jo šeimos ir bičiulių bendravimo momentai, jo nuveiktų darbų Neringai pėdsakai. 

Parodos ir knygos pristatymo renginyje dalyvaus: menininko žmona Vitalija Teresa Jonušienė, knygos rengėja Aldona Žemaitytė-Petrauskienė, knygos dailininkas Rokas Gelažius, Neringos meras Darius Jasaitis, ministro pirmininko patarėjas Antanas Vinkus ir kiti Eduardo Jonušo artimieji bei bičiuliai. 

Ištraukas iš Eduardo Jonušo atsiminimų skaitys Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovė Aušra Feser. 

Muzikuos smuikininkė Ieva Daugirdaitė ir violončelininkė Elena Daunytė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą