2015 m. spalio 26 d., pirmadienis

„Cross Media Zen“ mokymai su lektorėmis: Jasmina Kallay ir Sara Božanić

Kūrybiškos Europos biuro Lietuvoje MEDIA skyrius „What's Next?“ konferencijoje pristato dvi lektores, su kuriomis, lapkričio 8 d. organizuoja mokymus vystantiems susikertančių medijų projektus. Lektorės: virtualios realybės tyrinėtoja Jasmina Kallay ir transmedijinio dizaino kūrybininkė Sara Božanić. 

What's Next?“ konferencija vyks: lapkričio 6 - 7 d., Menų fabrike LOFTAS (Švitrigailos g. 29).
Cross Media Zen“ mokymai - lapkričio 8 d. 
„Cross Media Zen“ mokymai - nemokami, tačiau vietų skaičius ribotas ir būtina registruotis iki spalio 30 d. užpildant anketą. Mokymai su Jasmina Kallay ir Sara Božanić vyks vienu metu, todėl registruojantis dalyviams reikia nurodyti, kurios lektorės mokymuose norite dalyvauti.
Daugiau informacijos suteiksime atrinktiems dalyviams lapkričio 3 d. 

Informacija apie lektores:



Jasmina Kallay - scenaristė, rašytoja ir transmedijų kūrėja. 2012 m. pagal jos parašytą scenarijų buvo pastatytas vaidybinis filmas „Beat Girl“, taip pat TV serialas, internetinis serialas ir interaktyvios App programėlės. 2013 m. šis TV serialas buvo nominuotas svarbiausiam televizijos kūrėjų apdovanojimui „EMMY“. Jos knygoje „Gaming Film“ (Palgrave Macmillan, 2012) analizuojami kino ir videožaidimų susidūrimai. J. Kalley turi daug patirties TV, vaidybinių ir žaidimų projektų vystyme ir gamyboje. 


Jasmina Kallay © Ana Kovač

J. Kallay pasidalins patirtimi su transmedijomis, analizuos įvairių atvejų tyrimus, siekdama atskleisti pagrindines tendencijas ir nustatyti sunkumus, su kuriais susiduria transmedijų kūrėjai. Kokios transmedijų galimybės Europos rinkoje, atsižvelgiant į kultūros / kalbos skirtumus? 

Sara Božanić - slovėnų Transmedijinio dizaino instituto vadovė, plataus profilio specialistė – dizainerė, strategė, pedagogė ir mąstytoja. Daug metų S. Božanić dirbo skatindama transmedijinio dizaino disciplinas Slovėnijoje, organizavo renginius, kūrė laboratorijas ir paskaitas. Kaip konsultantė ji dirbo įvairiuose tarptautiniuose projektuose. 2015 m. buvo išrinkta tarp 40-ties ES konsultantų, kurie dirba su auditorijos plėtra per skaitmenines priemones dalyvauti politinėse diskusijose pagal „Voice of Culture“ projektą – struktūrinį dialogą tarp Europos Komisijos ir kultūros sektoriaus. 



Sara Božanić. Asmeninio arch. nuotrauka

Pasak S. Božanić, skaitmeninės galimybės atveria naujus kelius visuomenei ir skatina neaprėpiamas dizaino galimybes. Dirbtuvėse bus apžvelgtos įtraukiančios pasakojimo modeliavimo galimybės daugiakanalės gamybos kontekste, taip pat tokios temos kaip auditorijų formavimas ir įsipareigojimas. Kartu bus kuriamas procesas, kuriame integruotos pasakojimo dalys sistemingai išplinta po daugialypiusmedijų kanalus pasiekiant platesnę tikslinę auditoriją ir susiejant juos emociniu lygmeniu. 

Daugiau naujienų apie lektorių pranešimus „What's Next?“ konferencijoje galite sekti ir renginio Facebook paskyroje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą