2013 m. gruodžio 4 d., trečiadienis

Naujienos iš Prancūzijos

Kas žinot, kas nežinot, bet praeitą savaitę VDK atstovai lankėsi Prancūzijoje: mokėsi, mokė, vedė workshop'us ir tobulėjo :) Netik pasisėmė patirties, bet ir jums parvežė lauktuvių. Lauktuvės bus saugomos VDK bibliotekoje, nes lauktuvės - dvi unikalios ir originalios knygos. Garantuojame, kad šias knygas išvysti galėsite tik pas mus, Kolegijos bibliotekoje!

MATÉRIAUX + ART = OEUVRE


MATÉRIAUX + ART = OEUVRE. Tristan Manco, 2013. Išties unikalus leidinys-katalogas, jei taip galima sakyti, mat jame sudėti skirtingų autorių skirtingi darbai. Pagrindinė meno objektų-instaliacijų idėja - įvairių daiktų panaudojimas dar kartą, perdirbimas ir meniškas pritaikymas. Rekomenduojame leidinį pavartyti ne tik tikslingai (jei mąstote kažką panašaus, turite idėjų, rašote darbą), bet ir šiaip - bendram supratimui ir tobulėjimui :) Beje, leidinio autorius (Tristan Manco) irgi išskirtinis, tad būtinai permeskite akimis jo darbus, paskaitinėkite jo svetainę. Pateikiame keltą nuotraukų iš leidinio:

Andres Basurto darbai, p. 36-39.
Rosemarie Fiore darbai, p. 110-111.
Florentijn Hofman darbai, p.160-165.
Zadok Ben-David darbai, p. 40-45.
AJ Fosik darbai, p. 116-121.
Jea-Hyo Lee ir Henrique Oliveira darbai, p. 116-125.
Henrique Oliveira darbai, p. 198-205.
Anouk Kruithof darbai, p. 172-175.

Na, o antrasis leidinys - Carnets de croquis et réalisations. Francois Delarozieie, 2010. Leidinyje surinkta autoriaus milžiniškų instaliacijų eskizai, brėžiniai, nuotraukos, dokumentacija. Reikėtų pažymėti, jog autorius viską sukūrė ir realiai. 





Primename, kad leidinius rasite VDK bibliotekos naujienų lentynoje :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą